Home Laatste Nieuws Overzicht degradatie en nacompetitie derde klasse zaterdag

Overzicht degradatie en nacompetitie derde klasse zaterdag

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

De eindfase van de competitie is aangebroken en de spanning onderin neemt toe. Gezien de verscherpte degradatieregeling vallen er bij de zaterdag derdeklassers harde klappen. Inmiddels zijn zeven van de tien degradanten zeker en Blauw Geel’55, DES en Sportclub Eefde hebben alleen nog ene theoretische kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De grootste spanning zit bij de nacompetitieplaatsen, waarvoor ook de Gelderse clubs ONA’53, DSV’61, Be Quick Zutphen, VIOS V en Sportclub Brummen in aanmerking komen.

Hieronder een overzicht van de clubs die in district Oost op basis van de huidige tussenstand rechtstreeks degraderen of in de nacompetitie terecht komen. De nacompetitie kun je overigens ook beter ontlopen: in totaal spelen er 37 clubs voor slechts vier (!) plaatsen in de derde klasse.

Lelystad’67 trok zich terug uit de competitie en degradeert naar de vierde klasse.

Rechtstreekse degradanten:
3A: Blauw Geel’55, SV De Braak
3B: VV Elspeet, Lelystad’67
3C: Hardenberg’85VV Avereest
3D: DES, VV Kloosterhaar
3E:  Sportclub Eefde, DVOV

Nacompetitie:
3A: VV Veenendaal, Juliana’31
3B: Terschuurse Boys, ESC
3C: DVC Dedemsvaart, SC Lutten, SV VHK,
3D: Wilhelminaschool, ATC’65, VV Mariënberg
3E: Sportclub Teuge, Oeken, Eerbeekse Boys

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |