Home Achterhoek 4D: GSV’38 kampioen, deelnemers nacompetitie bekend

4D: GSV’38 kampioen, deelnemers nacompetitie bekend

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

GSV’38 is kampioen van de vierde klasse D. De club uit Giesbeek won op de voorlaatste speeldag met 1-0 van concurrent SC Rijnland en keert na zes jaar weer terug in de derde klasse. De winnende goal van de ploeg van de vertrekkende trainer Klaas Vermeulen werd al binnen het kwartier gescoord door Yorick Keulen. SC Rijnland moest de hele tweede helft met een man minder spelen na een heel makkelijk gegeven rode kaart aan Milan Klaassen.

SC Rijnland speelt samen met Sportclub Groessen en Angerlo Vooruit in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Groessen won in Niew-Dijk met 1-3 van concurrent Sprinkhanen door onder meer twee doelpunten van clubtopscorer Robin van Ussen en Angerlo Vooruit won in eigen huis met 3-0 van SV Loo. Op de laatste speeldag wordt alleen nog duidelijk wie als tweede, derde en vierde eindigt, wat invloed heeft op het nacompetitieprogramma.

Onderin was SV Loil al gedegradeerd en waren vv Montferland en SV Loo al veroordeeld tot de nacompetitie. Dankzij een 6-0 overwinning op Loil is Kilder inmiddels veilig en gaat het om de laatste nacompetitieplek tussen SC Doesburg en ’t Peeske. Het onderlinge duel eindigde in een 3-3 remise waardoor SC Doesburg normaal gesproken veilig is.

Stand 4D (8-10 nacompetitie, 11 degradatie):
1. GSV’38 19.39
2. Sportclub Groessen 19.35
3. Angerlo Vooruit 19.34

4. SC Rijnland 19.34
5. SV Kilder 19.30
6. Sprinkhanen 19.29 (-2)
7. SC Doesburg 20.29 (+5)
8. ’t Peeske 19.26 (-3)
9. SV Loo 19.20
10. vv Montferland 19.16
11. sv Loil 19.5

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl