Home Achterhoek Zondag al ontknoping in 4e klasse D?

Zondag al ontknoping in 4e klasse D?

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Na een spannende competitie met veel verrassende uitslagen lijkt titelfavoriet GSV’38 na een enorme inhaalrace zondag toch ‘gewoon’ kampioen te worden. Of kan SC Rijnland nogmaals verrassen en de titelstrijd in de vierde klasse D weer helemaal open te gooien?

Stand aan kop met nog twee speeldagen:
1. GSV’38 18.36 (+17)
2. SC Rijnland 18.34 (+18)
3. SC Groessen 18.32 (+4)
4. Angerlo Vooruit 18.31 (+14)
5. Sprinkhanen 18.29 (0)

Zondag staan behalve de topper GSV’38- SC Rijnland ook Angerlo Vooruit- Loo en Sprinkhanen-Groessen op het programma. Wint GSV’38 op Sportpark De Does is de ploeg van de vertrekkende trainer Klaas Vermeulen kampioen en keert het na zes seizoenen in de vierde klasse weer terug in de derde klasse. Opvallend is dat GSV’38 vooral bekend staat vanwege de sterke aanvallers, maar dat de ploeg uit Giesbeek juist dit seizoen de minste tegentreffers heeft geïncasseerd.

Mocht SC Rijnland zondag in Giesbeek winnen, staat de promovendus uit Tolkamer ineens op pole position en kan het volgende week met een thuiszege op laagvlieger vv Montferland op Sportpark de ‘s-Gravenwaard weer kampioen worden.

Groessen, Angerlo Vooruit en Sprinkhanen strijden normaal gesproken om twee nacompetitietickets. SC Rijnland won de eerste periodetitel, de tweede periodetitel gaat zeer waarschijnlijk naar GSV’38. De twee hoogst geklasseerde clubs zonder periodetitel spelen dan dus nacompetitie. Angerlo Vooruit heeft met een thuiswedstrijd tegen Loo en een uitduel tegen Loil het makkelijkste programma en heeft gezien het sterke doelsaldo aan vier punten sowieso genoeg.

Sprinkhanen mag thuis niet van Groessen verliezen om tot de laatste speeldag in de race te blijven, de groenzwarte formatie uit Nieuw-Dijk eindigt de competitie met een uitwedstrijd tegen Loo terwijl Groessen op de laatste speeldag GSV’38 ontvangt.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl