App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4A: De Treffers, Kolping-Dynamo en Alverna in titelrace

4A: De Treffers, Kolping-Dynamo en Alverna in titelrace

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Met nog twee wedstrijden voor de boeg zijn er in de vierde klasse A nog drie kampioenskandidaten. De Treffers en Kolping-Dynamo hebben een voorsprong van twee punten op Alverna. Daarachter strijden Woezik, Beuningse Boys en BVC’12 om het derde ticket in de nacompetitie. Valburg, AWC, Oranje Blauw, Elistha, Quick 1888 en Leones zijn al gedegradeerd naar de vijfde klasse. 

Alverna leek lang op weg naar het kampioenschap en promotie naar de derde klasse, maar de formatie uit Wijchen verloor in de laatste drie duels zeven punten en is nu afhankelijk van fouten van De Treffers en Kolping-Dynamo. Beide ploegen delen de koppositie, het doelsaldo van De Treffer is echter zes goals beter dan het doelsaldo van Kolping-Dynamo. Het zaterdagteam van De Treffers heeft met 62 gescoorde doelpunten met afstand de beste voorhoede van de competitie. Het succes van Kolping-Dynamo ligt voornamelijk aan de sterke defensie, de Nijmeegse formatie heeft slechts dertien tegentreffers hoeven incasseren en bleef tien wedstrijden zonder tegentreffer.

Stand bovenin:
1. De Treffers 20.46 (+35)
2. Kolping-Dynamo 20.46 (+29)
3. Alverna 20.44 (+23)

Programma (13 en 20 mei):
De Treffers- Beuningse Boys
Kolping-Dynamo- Alverna

Quick 1888- De Treffers
BVC’12- Kolping Dynamo
Alverna- Valburg

Op basis van de stand, het verschil in doelsaldo en het resterende competitieprogramma is De Treffers duidelijk titelfavoriet. De roodzwarte formatie uit Groesbeek was vorig jaar bij de rentree als zaterdagteam al dichtbij promotie naar de derde klasse, maar lijkt aan zeges op Beuningse Boys en Quick 1888 voldoende te hebben om op eigen kracht kampioen te worden. Met vier zeges in de laatste vijf wedstrijden is het zaterdagteam uit Beuningen zowel via de derde periodetitel als via de stand in de race voor het laatste nacompetitieticket. Kolping-Dynamo en Alverna zullen zaterdag allebei de onderlinge topper moeten winnen en hopen op een misstap van De Treffers maar lijken hun jacht naar de derde klasse via de nacompetitie te moeten vervolgen.

 

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |