App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (22): Veteranen DUNO- DVOV

Rubriek scheidsrechter (22): Veteranen DUNO- DVOV

0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

6 mei 2023: DUNO Veteranen- DVOV Veteranen (4-2)

Ontvangst scheidsrechter: Mijn eigen elftal fluiten. Voor het eerst dit seizoen dat we met DUNO 35+ geen scheidsrechter konden vinden om ons sterrenteam te fluiten. Dus moest ik zelf de fluit maar in de hand nemen. Na een prima ontvangst met een lekker bakkie koffie kwam iedereen binnen druppelen. Toen ook de tegenstander DVOV het mooi gelegen sportpark op de Waayenberg had gevonden, konden we gaan omkleden.

Kleedkamer: In de kleedkamer aangekomen lekte de brandslang die daar hangt om alle kleedkamers schoon te maken, er stond geen tafeltje meer en de verf bladerde van de muur. Niet iets om trots op te zijn voor een eersteklasser. Wat ik wel geweldig vind, is het schilderij aan de muur met een geweldige tekst. (Zie foto)


Wedstrijd zelf: Toen ik mezelf voorzien had van een balletje en vlaggetjes die ik achter de bar nog moest vragen, kon de wedstrijd DUNO 35+ – DVOV35+ (heel veld, elf tegen elf) beginnen. Een hele sportieve wedstrijd met een 4-2 uitslag, maar het had net zo goed 6-6 kunnen zijn. Zelden op dit niveau twee zulke goede keepers gezien. Als deze wedstrijd volgende week in omgedraaide volgorde op het programma staat, is de uitslag echt niet te voorspellen. Na 90 minuten was de pap op en hadden beide elftallen dan ook zin in een welverdiend biertje.

Kantine: Daar waar de kleedkamers van ouderdom bijna uit elkaar vallen, is de kantine door zijn ouderdom juist de mooiste plek om gezellig feest te vieren met z’n allen. De kantine waar elftalfoto’s van weleer in volle glorie de voetbalhistorie van de club laten zien. Het aangrenzende terras is met mooie zaterdagen ook echt een verademing om onder het genot van een biertje gezellig met elkaar mooie gesprekken te hebben.

Derde helft: De derde helft is bij DUNO de helft die altijd gewonnen wordt, nog nooit in het 75-jarig bestaan van de club is die verloren. Deze ongeslagen status houden we dan ook graag in stand. Mocht je het als tegenstander toch willen proberen achter de bar staan Anika en Grada die je met alle plezier aan de nodige biertjes helpen.

Consumptie/snack van de club: Altijd netjes verzorgd door de vrijwilligers: een bakkie koffie vooraf, een AA-drankje in de rust. En na afloop ben ik de tel kwijtgeraakt. Een broodje frikadel met een klein beetje mayonaise was het bodempje, gelukkig had ik de vrouw bij voor de terugreis.

Tip van de scheids:
Gooi de kleedkamers tegen de vlakte en zet er iets moois neer met oog op de toekomst.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |