App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 5C: Overwinningen voor SDZZ, RVW en Gelders Eiland

5C: Overwinningen voor SDZZ, RVW en Gelders Eiland

0 reacties

In de strijd om de nacompetitietickets hebben SDZZ en Gelders Eiland drie waardevolle punten gepakt. In de vijfde klasse C strijden Elsweide en Ajax B om het kampioenschap en verdelen SDZZ, Gelders Eiland en Babberich twee periodetitels. 

De 1-7 overwinning in Hall op SHE was alweer de zesde achtereenvolgende driepunter voor Gelders Eiland. In die zes duels wist de fusieploeg uit Aerdt in totaal 26 doelpunten te scoren. Halverwege was het al 1-6, voor de ploeg van de weer opgeknapte trainer Gerben Matser wisten Thijn van der Ent en Wessel Folkertsma tweemaal te scoren. Met thuiswedstrijden tegen Elsweide en Ajax op het programma kan de nieuwe nummer drie van de ranglijst een cruciale rol in de ontknoping van de competitie spelen.

SDZZ won niet zonder moeite met 1-3 in Azewijn van Den Dam, mede door twee treffers van Samadou Bouriama. De defensief sterke ploeg uit Zevenaar blijft door de derde achtereenvolgende driepunter in het spoor van Gelders Eiland en Babberich en kan komende week met de thuiswedstrijden binnen vier dagen tegen RVW en NVC de stap naar de top drie maken.

RVW versloeg in Netterden NVC met 2-5, het was de eerste uitoverwinning voor de club uit Renkum sinds 15 mei 2022 toen Arnhemia in Arnhem met dubbele cijfers werd verslagen: 0-11. Voor NVC scoorde aanvoerder Mark Romer tweemaal en kreeg Nick Jansen een rode kaart. Bij de ploeg van Marcel Gerrist ging clubtopscorer Marvin Willemsen er na drie treffers met de wedstrijdbal vandoor en was Roy van Lagen tweemaal succesvol.

Stand 5C:
1. Elsweide 21.53
2. Ajax B 21.48
3. Gelders Eiland 21.43
4. SV Babberich 22.41
5. SDZZ 20.40
6. RKPSC 21.33
7. SVGG 21.32
8. NVC 21.22
9. Den Dam 22.18
10. SHE 20.17
11. RVW 20.15
12. Eendracht Arnhem 21.13
13. Dierense Boys 21.8

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |