App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws De Graafschap nog steeds kanshebber bereiken play-offs

De Graafschap nog steeds kanshebber bereiken play-offs

0 reacties

Dankzij de winnende treffer in de slotfase van invaller Pim Lukassen won De Graafschap vrijdagavond met 2-1 van MVV en heeft de club uit Doetinchem nog steeds een kleine kans om zich als nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie te plaatsen voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Hiervoor moet De Graafschap zelf de resterende twee duels winnen en moeten de resultaten van VVV, Telstar en ADO Den Haag gunstig zijn. 

De Graafschap heeft met 49 punten uit 36 duels nog twee duels voor de boeg: VVV uit (12 mei) en FC Den Bosch (19 mei). Twee overwinningen brengt de ploeg van interim-trainer Richard Roelofsen op 55 punten.

Grootste concurrent is VVV, de ploeg uit Venlo heeft 54 punten maar een minder doelsaldo dan De Graafschap. Wanneer de onderlinge ontmoeting van 12 mei in De Koel in een zege voor De Graafschap eindigt, moet VVV op de laatste speeldag van Jong FC Utrecht winnen om zeker boven De Graafschap te finishen.

Telstar heeft momenteel een voorsprong van een punt op De Graafschap. De ploeg van trainer Mike Snoei speelt in het restant van het seizoen nog in Maastricht tegen MVV en thuis tegen NAC. Wanneer Telstar niet twee keer wint, kan De Graafschap de Witte leeuwen op de ranglijst nog passeren.

ADO Den Haag heeft twee punten minder dan De Graafschap, maar nog drie wedstrijden op het programma. Alleen wanneer de ploeg van trainer Dick Advocaat de laatste drie wedstrijden wint, is het onbereikbaar voor De Graafschap. Het resterende programma van ADO Den Haag: Jong Ajax uit (8 mei), FC Dordrecht thuis en Jong AZ uit.

Conclusie: wanneer De Graafschap vrijdag in Venlo van VVV wint, is het minimaal tot de laatste speeldag kanshebber voor de play-offs en lijkt vooral het resultaat tussen Jong FC Utrecht en VVV in de laatste speelronde beslissend te worden.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |