Home Laatste Nieuws SDV Barneveld en csv Apeldoorn in gevecht om handhaving

SDV Barneveld en csv Apeldoorn in gevecht om handhaving

0 reacties

Komend weekend is er in de divisies een volledig programma, een mooi moment om in te zoomen op de strijd om handhaving van csv Apeldoorn en SDV Barneveld. Beide clubs promoveerden vorig jaar na een sterk seizoen uit de eerste klasse naar de Vierde divisie B en zijn nu met elkaar in gevecht om plek twaalf die een extra jaar divisievoetbal betekent. De nummers dertien en veertien spelen in een zeer lastige nacompetitie tegen degradatie naar de eerste klasse.

Zowel SDV Barneveld als csv Apeldoorn hebben na 26 wedstrijden 27 punten en staan daarmee op de twaalfde en dertiende plaats. Het doelsaldo van SDV Barneveld (-14) is zeven goals minder slecht dan het doelsaldo van csv Apeldoorn (-21). Het grootste verschil zit in de prestaties na de winterstop. In het eerste deel was de roodgele formatie uit Apeldoorn een stabiele middenmoter, na de winterstop werden nog maar zeven punten gehaald. SDV Barneveld daarentegen begon, mede door veel personele problemen, slecht aan de competitie maar met 16 punten in 2023 is de inhaalrace succesvol ingezet.

Het resterende programma van beide concurrenten in de strijd tegen degradatie:
SDV Barneveld:
6 mei d’Olde Veste’54- SDV Barneveld
13 mei SDV Barneveld- Flevo Boys
20 mei DHSC- SDV Barneveld
27 mei SDV Barneveld- HZVV

csv Apeldoorn:
6 mei csv Apeldoorn- AVV Swift
13 mei Berkum- csv Apeldoorn
20 mei csv Apeldoorn- AZSV
27 mei Buitenpost- csv Apeldoorn

SDV Barneveld heeft een beduidend makkelijker programma en treft nog de drie laagst geklasseerde clubs en met DHSC een subtopper die in verval is. csv Apeldoorn speelt tegen drie ploegen uit het linkerrijtje en ontmoet op de laatste speeldag Buitenpost, de huidige nummer elf van de ranglijst die vier punten voorstaat. Mochten de komende drie wedstrijden de nodige punten opleveren, kan dat de reddingsboei zijn voor de ploeg van trainer Jan Kromkamp.

Overigens is het verschil met plek 15 van Flevo Boys en rechtstreekse degradatie met vier punten ook maar beperkt.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |