App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem RKSV Driel pakt zege in laatste minuut tegen titelkandidaat SCE (verslag)

RKSV Driel pakt zege in laatste minuut tegen titelkandidaat SCE (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties

Zondag stond er een belangrijke pot voetbal op het programma in Driel waar de plaatselijke RKSV het opnam tegen SCE uit Nijmegen. SCE stond voorafgaand aan de wedstrijd op 1 punt achterstand van koploper Trekvogels en in Driel draait het om het winnen van de 3e periode om zo de nacompetitie te bereiken voor eventuele promotie naar de 2e klasse.

 

Aan de kant van Driel leek er meer het besef dat er gewonnen moest worden en de gasten uit Nijmegen werden in het eerste kwartier volledig overlopen. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Na een verre inworp vanaf de rechterkant kwam de bal voor de voeten van spits Wesley Vree, maar die schoot de bal in kansrijke positie uit de draai hard over.

 

Na een goede actie stond Driel-aanvaller Gosse ter Reegen in de 12e minuut ineens een-op-een met SCE-keeper Job ten Barge. Met een hockey-achtige reflex, niet zo gek als je tot en met je 17e te boek stond als groot hockeytalent, wist hij de 1-0 te voorkomen.

 

Nog geen minuut later was het wederom Ter Reegen die goed doorkwam aan de linkerkant en zijn voorzet bereikte het hoofd van Gino de Wild, maar die zag zijn kopbal net over het doel vliegen. 

 

Hierna ging de Drielse storm enigszins liggen en wist SCE aan de hand van de technisch zeer begaafde Nasim Saber beter in de wedstrijd te komen. Tot echt grote kansen leidde dit niet en het had een misverstand in de Drielse verdediging nodig om tot een mogelijkheid te komen, maar SCE-spits Max Buesink wist hier niet van te profiteren.

 

Een fout achterin van SCE-aanvoerder Richard Schür leverde vervolgens weer een kans op voor Vree, maar die zag wederom Ten Barge redding brengen. In de 40ste minuut kwam na een mooie aanval via de rechterkant de bal bij De Wild terecht. Vanaf een meter of 20 haalde hij verwoestend uit, maar weer was het Ten Barge die zorgde dat de bal via zijn vingertoppen en de lat over het doel ging.

 

In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd en waren er kansen over en weer. Damian Hendriks zag zijn lob vlak na rust net niet over Ten Barge heen in het netje ploffen en aan de andere kant was Saber namens SCE gevaarlijk met een goed schot, na een dito actie, maar deze ging net over.

 

Niet veel later was daar ook de grootste kans voor de Nijmeegse formatie en weer was Saber betrokken. Na een heerlijke combinatie tussen Saber en Buesink zagen zij Leroy Neumann de bal net voor de lijn wegschieten. Tien minuten voor tijd kreeg SCE nog een goede kans via Jayrell Terziyan, maar die handelde te gehaast en zag zijn schot uit de draai hoog over gaan. 

 

Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld en in een 0-0 te eindigen, maar in de laatste minuut van de wedstrijd kon de thuisploeg uiteindelijk Ten Barge toch nog passeren. Vree wist een lange bal van achteruit met zijn hoofd te verlengen naar De Wild en deze rondde beheerst af en zo bleven de 3 punten alsnog in Driel.

 

Met nog 3 wedstrijden te gaan staat SCE nu 4 punten achter op Trekvogels en lijkt het kampioenschap in de 3e klasse Oost C beslist. RKSV Driel lijkt nu samen met Jonge Kracht en Brakkenstein uit te vechten wie via de 3e periode een plek in de nacompetitie veilig mag gaan stellen. Alle 3 de ploegen staan op 13 punten uit 6 wedstrijden en met de kraker tussen RKSV Driel en Jonge Kracht over 3 weken op het programma is hierbij nog van alles mogelijk.

 

Eindstand: 1-0 (0-0)

 

1-0 Gino de Wild

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |