App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 5C: Nog vijf clubs strijden om de prijzen

5C: Nog vijf clubs strijden om de prijzen

0 reacties

In de vijfde klasse C is Elsweide weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen. Makkelijk ging het echter niet, in Netterden won de koploper met 1-2 van middenmoter NVC dankzij goals van Ergün Cakir en Selim Guzelyurt voor rust. In de tweede helft maakte Ben Lukassen de aansluitingstreffer en werd het op Sportpark De Hoek nog erg spannend. Elsweide bleef echter overeind, waardoor de roodblauwe formatie uit Arnhem een voorsprong van vijf verliespunten op Ajax B houdt. De club uit Breedenbroek komt dinsdagavond in actie tegen Den Dam.

Achter de twee titelkandidaten strijden drie clubs voor twee tickets in de nacompetitie: Babberich, Gelders Eiland en SDZZ. Babberich won met 2-5 van RVW en heeft zowel kansen op de nacompetitie via de tweede periodetitel als via een plek bij de eerste vier op de ranglijst. Dankzij drie doelpunten na rust won SDZZ de derby van RKPSC met 0-3 waardoor de club uit Pannerden afhaakt in de strijd om de prijzen. Gelders Eiland won in Arnhem met 1-4 van Eendracht Arnhem en blijft na de vijfde opeenvolgende overwinning vierde. Dierense Boys en SVGG speelden met 2-2 gelijk.

Stand aan kop in 5C:
1. Elsweide 21.53 (+52)
2. Ajax B 20.45 (+31)
3. Babberich 22.41 (+17)
4. Gelders Eiland 20.40 (+38)
5. SDZZ 19.37 (+15)
6. RKPSC 21.33
7. SVGG 21.32
8. NVC 20.19

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |