App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Bijzondere derby SEH – VEVO eindigt gelijk

Bijzondere derby SEH – VEVO eindigt gelijk

door Redactie
0 reacties

De wedstrijd tussen de eerste elftallen van de voetbalverenigingen SEH en VEVO is zaterdagmiddag geëindigd met de stand waar het ook mee begonnen was: 0-0. Het duel werd dit keer na zo’n 30 minuten spelen hervat, nadat er op 1 april vanwege een ernstige beenblessure bij een VEVO-speler werd gestaakt. Met twee sterk gewijzigde teams op de mat lukte het de beide elftallen niet om te scoren.

Het was een bijzondere wedstrijd voor SEH. Het duel tegen de mannen van VEVO werd uitgespeeld, nadat het vier weken eerder dus werd gestaakt. Op het scorebord stond exact dertig minuten en de tussenstand van 0-0. Belangrijk detail was wel het aantal spelers: SEH mocht, vanwege een eerder dit duel getrokken rode kaart voor Michiel de Gooijer, slechts tien spelers opstellen en VEVO ‘gewoon’ elf.

De omstandigheden waren perfect voor een fijn potje voetbal. Maar beide teams hadden te maken met veel blessures en afwezigen. Die gezamenlijke lijst was bij wijze van spreken bijna net zo lang als het rijtje aan aantal spelers op het veld. Bij SEH naast de al bekende afwezigen onder meer ook geen Timo Borreman en Mark Zandvliet. Daardoor onder meer in de basisopstelling een plek voor Dyon Polkamp.

Tien tegen elf dus, met nog een uur te spelen. Hoe pak je zoiets tactisch aan? De Heerdenaren konden de ervaringen uit de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Noord Veluwe Boys nu bijvoorbeeld goed gebruiken. Duidelijk was dat het initiatief moest komen van VEVO. SEH wilde de linies gesloten houden, zo weinig weggeven en in de omschakeling hopen op een kansje, zo waren de gedachtes vooraf.

Even voor half drie werd het duel weer hervat. Na dertig minuten, het moment van beginnen deze zaterdag, was de niet onlogische tussenstand nog 0-0. Dat was een kwartiertje later ook nog het geval. Wel wat gevaarlijke momentjes voor de beide doelen, maar veel daadwerkelijke pogingen of schoten konden er niet genoteerd worden. Jeroen Bronsink zag zijn bal simpel gepakt worden door SEH-doelman Bert Mensink.

Na een relatief korte rust moest het dan maar voor beide teams gebeuren in de tweede helft. VEVO werd een paar keer gevaarlijk via andermaal Bronsink. Doelman Mensink wist bijvoorbeeld zijn scherpe voorzet weg te boksen, en zag een schot van de VEVO-aanvaller in het zijnet belanden.

Toch was de numerieke meerderheid lang niet altijd zichtbaar en speelden de gasten behoudend. VEVO voetbalde grote delen van de wedstrijd met vier verdedigers, waardoor de ploeg er voorin niet doorheen kwam. SEH loerde op de omschakeling en de ruimtes achter de defensie.

Na ruim een uur spelen was daar de eerste échte kans voor de gastheren. Maar dat was ook meteen een hele grote. De terugspeelbal van Davey Kroes richting zijn eigen keeper was te kort. Dyon Polkamp kon profiteren, maar hij schoot de bal één op één met de doelman rakelings naast. Ook Moerenhout kreeg vlak daarna nog een kansje uit een vrije trap van Tellegen, maar schoot over.

Amper een paar minuten later de grootste kans van de wedstrijd voor VEVO. Na één van de weinige goedlopende aanvallen kon Sven Liefers vrij inschieten, maar doelman Bert Mensink bracht redding. SEH wisselde in het laatste kwart driemaal. Jelle van der Snel, Thomas Roodenburg en ook jeugdspeler Cas Haverkamp mochten meedoen.

VEVO kreeg via Rien de Velde nog wat kansjes, maar gescoord werd er niet aan die zijde. SEH kreeg nog wat corners te nemen en probeerde via lange ingooien voor onrust te zorgen in het strafschopgebied van de gasten, maar ook dat resulteerde niet in treffers. Ook buitenspeler Sem van Lohuizen maakte het de defensie van VEVO meermaals moeilijk met zijn snelheid en diepgang. Desondanks was de uiteindelijk wel logische eindstand dus 0-0.

Een gehavend SEH verweerde zich met een man minder kranig en was in grote delen van dit gespeelde uur zeker niet minder dan de tegenstander. Het resultaat is er één waar beide ploegen eigenlijk niet gek veel mee opschieten. VEVO staat nu iets vaster op positie drie, terwijl SEH in punten op gelijke hoogte komt met nummer vier BAS. Over twee weken gaat de competitie verder, met dan een thuisduel tegen ’t Harde. Die ploeg strijdt om het kampioenschap, dus dat belooft een kraker te worden. Aanvang: 14.30 uur!

Opstelling SEH: Bert Mensink; Hein Dezijn, Rick Zandvliet ©, Rowin Moerenhout, Owen Niemeijer, Christijan Vonderman, Dyon Polkamp (74. Thomas Roodenburg), Jochem Tellegen, Joël Veldman (68. Jelle van der Snel) en Sem van Lohuizen (87. Cas Haverkamp)

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |