App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 3E: Alle thuisclubs winnen in spannende competitie

3E: Alle thuisclubs winnen in spannende competitie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

In de derde klasse E lijken SV Twello en Be Quick Zutphen onderweg naar de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. In de strijd tegen rechtstreekse degradatie boekte Eerbeekse Boys een belangrijke overwinning. Vanwege het ontbreken van een scheidsrechter werd het duel tussen kampioen FC Zutphen en Sportclub Teuge afgelast. 

SV Twello deed goede zaken door de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DVOV met 2-0 te winnen. De promovendus uit Twello van trainer Harold Dengerink staat op de tweede plaats en zal zich normaal gesproken via de ranglijst voor de nacompetitie plaatsen. Be Quick Zutphen won overtuigend met 4-0 van Sportclub Brummen en lijkt als winnaar van de tweede periodetitel zich ook te plaatsen voor de nacompetitie.

Dankzij de 2-0 zege op directe concurrent AVW’66 heeft VV Oene ook een goede uitgangspositie. De nummer drie van de ranglijst heeft met wedstrijden tegen ZZC’20 en FC Zutphen echter nog een lastig programma, waardoor ook AVW’66, ZZC’20, VIOS V en Sportclub Brummen zicht houden op de promotieduels.

Onderin sloeg Eerbeekse Boys een belangrijke slag door de thuiswedstrijd tegen Oeken overtuigend met 4-1 te winnen. De oranjehemden uit Eerbeek staan nu in punten gelijk met Sportclub Eefde dat in Zelhem met 2-0 verloor van ZZC’20. Eerbeekse Boys heeft niet alleen een extra wedstrijd tegoed maar ook een beter doelsaldo dan Eefde en bovendien een makkelijker programma in het restant van de competitie. DVOV volgt op vijf punten en zal op 13 mei thuis van Eerbeekse Boys moeten winnen om zicht te houden op het ontlopen van rechtstreekse degradatie.

Stand 3e klasse E (9-11 nacompetitie, 12-13 degradatie):
1. FC Zutphen 20.52
2. SV Twello 21.39
3. Oene 22.37
4. AVW’66 22.34
5. Be Quick Z 20.33
6. ZZC’20 22.33
7. VIOS V 21.32
8. Sportclub Brummen 21.30
9. SP Teuge 20.27
10. Oeken 21.21
11. Eerbeekse Boys 20.15
12. Sportclub Eefde 21.15
13. DVOV 21.10

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |