App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (21): AZC 2- TVC’28 3 (1-3)

Rubriek scheidsrechter (21): AZC 2- TVC’28 3 (1-3)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

23 april 2023: AZC 2- TVC’28 3 (1-3)

Ontvangst scheidsrechter: Een mooi complex dichtbij het centrum van Zutphen en met het spoor op de achtergrond. Ik was er nog niet eerder geweest, maar ik meldde me in de kantine waar ik een lekker bakje koffie kreeg. Toen ook TVC aanwezig was even snel de pasjes doorgenomen en toen de kleedkamer opgezocht. Ik werd netjes begeleid naar mijn kleedkamer waar de vlaggetjes klaar lag, de bal zou ik op het veld krijgen.

Kleedkamer: Een prima kleedkamer met alles wat een scheidsrechter nodig heeft. Mij wordt wel eens gevraagd: wat heeft een scheidsrechter dan allemaal nodig? Nog één keer dan😉 een scheidsrechter vind het fijn als er een tafeltje staat, genoeg kleedruimte is, een toilet aanwezig is, er een goede douche is en vooral dat het schoon is. Als extra’s is het fijn als er een kluisje is, als er een bezem staat met stoffer en blik en een prullenbakje. Dit is bij AZC allemaal prima voor mekaar!

Wedstrijd zelf: Een wedstrijd waar ik open inging, ook omdat ik de verenigingen nog niet eerder had gefloten, was het even wennen aan elkaar. Toen ik na 5 minuten een indirecte vrije trap gaf voor commentaar op de leiding was de toon gezet en was het wel duidelijk met deze scheidsrechter valt niet te sollen. Verder was de eerste helft een rustige aangelegenheid waar beide teams redelijk gelijkwaardig waren. AZC vergat echter te scoren daar waar TVC dat wel twee keer lukte. We gingen dan ook de rust in met een 0-2 ruststand. Toen een drankje in de rust uitbleef de bal maar weer opgepakt en na 4 wissels gefloten voor de tweede helft Even waren ze vergeten dat de scheidsrechter altijd gelijk heeft dus toen ik na twee minuten voetballen in de tweede helft weer een indirecte vrije trap moest geven, was ook dat weer duidelijk. Dat dan de vrije trap in één keer op de goal wordt geschoten en via de lat over gaat, geeft het niveau van de spelregelkennis goed weer. Het was AZC wat het betere van het spel had in de tweede helft, toch was het weer TVC dat als eerste het netje wist te vinden. AZC kwam nog wel terug in de wedstrijd met een mooie 1-3, maar verder dan dat kwamen ze niet meer. Na 96 minuten was het klaar en floot ik voor het laatst.

Kantine: Een grote kantine waar ook alles aanwezig is, een mooie bar, veel tafeltjes en een grote tv. Ik miste alleen net dat kleine beetje gezelligheid.

Derde helft: De derde helft na een potje voetbal waarin je met 1-3 verliest, is natuurlijk een stuk minder als dat je een potje wint. Maar we hebben nog even een lekker potje bier gedaan met z’n allen en toen zijn we naar huis gegaan.

Consumptie/snack van de club: Prima verzorgd: een bakje koffie vooraf. In de rust niets, maar na de wedstrijd excuses gehad dat ze me waren vergeten en nog een AA-drankje gehad voor onderweg. Na de wedstrijd nog een biertje. Er was ook voldoende te eten. Wat ik er wel lekker uit vond zien, was de bami schijf. Dus wat mij betreft dit keer geen balletje maar een schijfje als snack van AZC.  Al met al een sportieve pot voetbal zonder kaarten. Bedankt AZC en TVC, tot een volgende keer!

Tip van de scheids:
Probeer wat meer sfeer in de kantine te creëren.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |