App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem Hasselbaink held van Duno tegen Achilles ’29 (verslag)

Hasselbaink held van Duno tegen Achilles ’29 (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties Marco Kooijmans (links) met Achilles'29 in actie tegen Duno

Op het door de hevige regenval loodzwaar geworden voetbalveld heeft Duno op de valreep de 3 punten in Doorwerth weten te houden. Met een doelpunt in de 8ste (!) minuut van de blessuretijd wist Clarence Hasselbaink zich tot de held van Duno te kronen.

 

Om het hoofdveld te ontzien vond de warming-up van beide teams al op het tweede veld plaats, maar ondanks dit feit was goed voetbal bijna onmogelijk. Het leverde vooral veel strijd op en daarin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Deze strijd leverde helaas weinig kansen op.

 

Toch was het Gloria Papela die na 15 minuten namens Duno wel de eerste kans mocht noteren. Na goed voorbereidend werk aan de rechterkant schoot hij de daaruit voortvloeiende voorzet hard over. Een mooie combinatie tussen Benjamin Maria en Kane Keizer leverde een kwartier later dezelfde Papela een opgelegde kans op, maar deze keer kwam hij niet veel verder dan geruzie met de bal.

 

De schamele aanvallen van Achilles ‘29 strandden veelal in schoonheid en een niet gegeven strafschop voor een vermeende handsbal zou je bijna als grootste kans van de eerste helft voor de Groesbekers kunnen noteren.

 

Ook in de tweede helft deden beide ploegen niet aan klantenbinding en de supporters die de  regen wel trotseerden waren dan ook niet te benijden.Toch werden de diehards die tot het einde bleven nog enigszins beloond. Tien minuten voor tijd werd een inzet van Achilles ‘29 door Duno-verdediger Chiel Willems van de lijn gehaald en zag Maria aan de andere kant zijn inzet hoog over gaan. 

 

En toen kwam in de 8ste minuut van de blessuretijd het moment van Hasselbaink. Duno mocht aanleggen voor een corner en, nadat Hasselbaink zijn eigen kopbal in eerste instantie gekeerd zag worden, wist hij met zijn schot uit de rebound doelman Yorrit Kanters van Achilles wel kansloos te laten. Dolle euforie volgde en scheidsrechter Klaare floot gelijk voor het einde van de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

 

Met het 7e punt uit de laatste 3 wedstrijden blijft Mohammed Mouhouti, sinds hij halverwege maart het stokje van Martijn Bartels overnam, nog steeds ongeslagen in de competitie en neemt Duno met deze overwinning verder afstand van de plekken die nacompetitie betekenen. Met nog 4 wedstrijden te gaan lijkt diezelfde nacompetitie voor voor de ploeg uit Groesbeek juist het maximaal haalbare.

 

Eindstand: 1-0 (0-0)

 

1-0 Clarence Hasselbaink

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |