Home Achterhoek 5C: Goed weekend Elsweide, spanning in subtop

5C: Goed weekend Elsweide, spanning in subtop

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Met nog vier wedstrijden voor de boeg heeft Elsweide dit weekend een flinke slag geslagen in de vijfde klasse C. De Arnhemse koploper versloeg subtopper RKPSC met 2-0 dankzij doelpunten van Ergün Cakir en Selim Guzelyurt. Concurrent Ajax B had zaterdag al met 3-2 van Babberich verloren en heeft nu een achterstand van vijf punten. Elsweide speelt in het vervolg van de competitie nog tegen NVC, Gelders Eiland, SDZZ en SVGG.

In de strijd om de overige twee nacompetitietickets is Gelders Eiland bezig aan een goede reeks, de 4-1 overwinning op NVC Netterden was de vierde zege binnen vijftien dagen. Babberich en SDZZ zijn naast Gelders Eiland de grootste kanshebbers op de nacompetitie, waarbij Babberich ook nog kans maakt als winnaar van de tweede periode. Na een lange periode zonder voetbal won SDZZ zondag overtuigend met 4-0 van Dierense Boys. Aan de bovenkant van de middenmoot hebben RKPSC en SVGG alleen nog kans op de nacompetitie wanneer de subtoppers veel punten verspelen en er zelfs een zegereeks volgt. Onderin versloeg SHE RVW met 3-1 en was Den Dam met 2-1 te sterk voor Eendracht Arnhem.

Stand aan kop 5C:
1. Elsweide 20.50
2. Ajax B 20.45
3. Babberich 21.38
4. Gelders Eiland 19.37
5. SDZZ 18.34
6. RKPSC 20.33
7. SVGG 20.31

 

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |