App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4D: Verrassende uitslagen garantie zinderend slot

4D: Verrassende uitslagen garantie zinderend slot

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Koos Roelofs

Dankzij de 4-1 overwinning op SV Loo is GSV’38 ineens weer de grootste titelkandidaat van de vierde klasse D. De club uit Giesbeek kende een dramatische competitiestart maar lijkt door een imponerende inhaalrace alsnog onderweg naar de derde klasse. De verschillen in de top van het klassement zijn echter beperkt en GSV’38 speelt in het restant nog tegen SC Doesburg, SC Rijnland en Sportclub Groessen, drie clubs die strijden voor de nacompetitie.

Koploper SC Rijnland ging met 3-1 onderuit bij SC Doesburg. De roodblauwe formatie uit Doesburg kende een moeizame competitiestart maar won zes van de laatste zeven duels en is van degradatiekandidaat inmiddels hard op weg naar rechtstreekse handhaving en wellicht zelf de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Ondanks de nederlaag heeft SC Rijnland het behalen van de titel in eigen hand: de laatste twee wedstrijden winnen is voldoende. Uit tegen GSV’38 en dan thuis tegen vv Montferland.

Sprinkhanen won met verrassend duidelijke cijfers van Angerlo Vooruit: 4-0. Door de zege is de formatie uit Nieuw-Dijk inmiddels een van de zes clubs die om de prijzen speelt. Groessen stijgt door de tweede uitzege binnen vier dagen naar de derde plaats. In de strijd tegen degradatie behaalde ’t Peeske drie cruciale punten door de uitwedstrijd bij het al gedegradeerde SV Loil met 0-2 te winnen. De tweede achtereenvolgende zege zonder tegentreffer voor de oranjehemden uit Beek.

Onderin lijken vv Montferland en SV Loo zich op te moeten maken voor de nacompetitie en wordt het duel op de laatste speeldag tussen ’t Peeske en SV Kilder zeer waarschijnlijk beslissend voor plaats zeven en acht: handhaving of nacompetitie.

Stand 4D (8-10 nacompetitie, 11 degradatie):
1. SC Rijnland 18.34
2. GSV’38 17.33
3. Groessen 18.32
4. Sprinkhanen 18.29
5. Angerlo V 17.28
6. SC Doesburg 18.28
7. ’t Peeske 18.25
8. Kilder 17.24
9. SV Loo 18.20
10. vv Montferland 17.16
11. sv Loil 18.5

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |