App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 3B: Top vier blijft winnen, FC Bergh verrast

3B: Top vier blijft winnen, FC Bergh verrast

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Het kwartet titelkandidaten van de derde klasse B heeft in de strijd om het kampioenschap geen fouten gemaakt, al ging het niet makkelijk. In de strijd om rechtstreekse handhaving pakte FC Bergh drie belangrijke punten door in Arnhem het thuis zo sterke SML te verslaan. 

Met nog drie wedstrijden voor de boeg blijft Sc Westervoort koploper, de ploeg van succestrainer Wim Bleijenberg won op Sportpark Naederhuyse met 3-0 van Eldenia dankzij twee goals van de sterke middenvelder Martijn Klein-Holte en een goal van Brian Baaijens. Beide spelers staan nu op dertien competitietreffers voor de lijstaanvoerder.

Met een achterstand van drie punten en een wedstrijd tegoed blijft VDZ de grootste concurrent van Sportclub Westervoort. De Arnhemse formatie van trainer Wilco Klop won in eigen huis met 1-0 van degradatiekandidaat HC’03 door een benutte strafschop van Stef te Veluwe in de eerste helft. VDZ gaat volgende week op bezoek bij nummer drie VVO, de geelzwarte formatie van trainer Peter Gerritsen won na een spannende wedstrijd met 2-3 van Concordia Wehl. Topscorer Marco Corba was tweemaal trefzeker, Ramon van Steenbergen scoorde de winnende treffer.

VIOD deed wat het moest doen en was in Doetinchem met 2-0 te sterk voor FC Dinxperlo, dat door het wegvallen van VV Doetinchem en de resultaten van de laatste maand ineens moet vrezen voor degradatie naar de vierde klasse. Dankzij een verrassende 1-3 zege bij subtopper SML nam FC Bergh afstand van de onderste zes plaatsen. Victor Steinhauser scoorde tweemaal voor de bezoekers uit ‘s-Heerenberg. Hekkensluiter Pax bezorgde Gendringen een vervelende middag door in Hengelo met 3-1 te winnen.

Stand 3B: (9-11 nacompetitie, 12-13 degradatie)
1. Sc Westervoort 21.44 (+27)
2. VDZ 20.41 (+19)
3. VVO 20.40 (+18)
4. VIOD 21.39 (+19)
5. DVV 20.33
6. SML 20.31
7. FC Bergh 20.28
8. Eldenia 20.26
9. FC Dinxperlo 20.24
10. Concordia Wehl 19.18
11. HC’03 20.16
12. Gendringen 20.16
13. Pax 21.12

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |