App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 2H: Winst titelkandidaten, SDOUC, DIO’30 en Spero in problemen

2H: Winst titelkandidaten, SDOUC, DIO’30 en Spero in problemen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Normaal gesproken staan de wedstrijden in de tweede klasse H altijd bol van de verrassingen, maar zondag wonnen de zes ploegen die op voorhand favoriet waren op de basis van de ranglijst hun wedstrijden. DVC’26, VVG’25, Grol en Union lijken de prijzen te verdelen terwijl gevestigde namen als SDOUC, DIO’30 en Spero echt moeten vrezen voor degradatie naar de derde klasse. 

Stilte voor de storm dus. DVC’26 won voor de derde keer op rij zonder een tegentreffer te incasseren of voetballend te imponeren. In Didam werd degradatiekandidaat Beuningse Boys met minimaal verschil verslagen. Het enige en dus winnende doelpunt werd in de eerste helft uit een vrije trap door Nathan Heljanan gescoord. DVC’26 is komende week vrij en treft in het restant van het seizoen nog OBW, Spero en Grol.

VVG’25 is misschien wel de grootste verrassing van het seizoen, de club uit Gaanderen staat tweede en won voor de achtste achtereenvolgende keer een wedstrijd op het eigen Sportpark De Pol Oost. Dankzij snelle doelpunten van Roel Veldkamp en Nino Monaso blijft het team van trainer Lars Krabbenborg in de race voor de titel, Dimitri Vrehe scoorde voor rust de tegentreffer van middenmoter OBW. VVG’25 speelt nog tegen Spero, Grol, Theole en SDOUC.

Voor de start van de competitie was SDOUC nog een van de titelkandidaten, na de 0-2 nederlaag tegen Grol moet de ploeg van trainer Jan Vreman serieus aan degradatie naar de derde klasse denken. SDOUC verloor de laatste drie wedstrijden en heeft inmiddels vier punten achterstand op de veilige achtste positie. Grol won dankzij goals van Luc Berentsen en Mark Hietland in Ulft. Grol treft in het vervolg van de competitie behalve de twee titelconcurrenten VVG’25 en DVC’26 ook nog NEC en Theole.

Dankzij een 2-1 zege op DCS lijkt Union op weg naar de nacompetitie: via de tweede periodetitel of via de vierde plaats op de ranglijst. Varsseveld boekte in Druten een belangrijke 2-3 overwinning op DIO’30 en Theole was met 4-1 te sterk voor Spero.

Stand 2H (9-11 nacompetitie, 12-13 degradatie):
1. DVC’26 21.42
2. VVG’25 20.38
3. Grol 20.37
4. Union 21.37
5. Theole 20.31
6. DCS 21.29
7. Varsseveld 20.28
8. OBW 20.28
9. SDOUC 20.24
10. DIO’30 21.23
11. Beuningse Boys 20.20
12. Spero 20.17
13. NEC 20.17

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |