App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4D: Zeges Groessen, GSV’38 en ’t Peeske

4D: Zeges Groessen, GSV’38 en ’t Peeske

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Na de drie inhaalwedstrijden van donderdagavond is de vierde klasse D alleen nog maar spannender geworden. Wel is onderin inmiddels de beslissing gevallen: door de 5-1 nederlaag tegen GSV’38 is sv Loil gedegradeerd naar de vijfde klasse. Met vijf punten na zeventien duels is het doek gevallen voor de ploeg van trainer Tom Gieling.

Na een 1-0 ruststand won GSV’38 in Giesbeek uiteindelijk met 5-1 van SV Loil, door de wat geflatteerde zege blijft de ploeg van trainer Klaas Vermeulen in de race om het kampioenschap en is de achterstand op koploper SC Rijnland nog slechts één verliespunt. Yorick Keuken en Koen Bolk waren tweemaal trefzeker.

In het zespuntenduel op Sportpark De Tol was Sportclub Groessen met 1-2 te sterk voor SV Kilder. De bezoekers uit Groessen hadden een vliegende start met een enorme kans voor Dylan Oudendag, de openingsgoal na een fraaie solo van linksback Mees Vermeulen en een afgekeurde goal van Jarno Geurts. De thuisclub was vooral gevaarlijk via vrije trappen van de zijkant van aanvoerder Maarten Cohen. In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Marco Rou op gelijke hoogte via Jary Jansen. Groessen-spits Sjoerd Verlangen bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-2.

In de strijd om de onderste plaatsen won ’t Peeske in eigen huis de belangrijke derby tegen vv Montferland met 2-0 door goals van Rens Teunissen voor rust en Brian Smit na rust. Doelman Fabian Krus van de thuisclub hield voor de eerste keer dit seizoen de nul. Door de vierde achtereenvolgende nederlaag lijkt de fusieclub uit Zeddam onderweg naar de nacompetitie.

Stand (8-10 nacompetitie):
1. SC Rijnland 17.34
2. GSV’38 16.30
3. Groessen 17.29
4. Angerlo Vooruit 16.28
5. Sprinkhanen 17.26
6. SC Doesburg 17.25
7. SV Kilder 17.24
8. ’t Peeske 17.22
9. SV Loo 17.20
10. vv Montferland 16.16
11. SV Loil 17.5

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |