App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Vrouwen Eldenia pakken laatste strohalm (verslag)

Vrouwen Eldenia pakken laatste strohalm (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties

Door een belangrijke 4-2 zege in de Topklasse op naaste concurrent Be Quick ‘28 hebben de vrouwen van Eldenia nog steeds uitzicht op het ontlopen van de nacompetitie. Het gat met de veilige negende plek bedraagt met nog 3 wedstrijden te gaan slechts 2 punten.

 

Eldenia begon voortvarend aan de wedstrijd en het was aan keepster Lianne van de Kamp te danken dat het met de rust slechts 1-0 stond voor de ploeg uit Elden. In de 11e minuut had Van de Kamp een uitstekende redding in huis op een schot van Denise Gerrits en ook de rebound wist zij met een katachtige reflex te keren.

 

Een kleine 5 minuten later zag Van de Kamp, na een goede actie aan de linkerkant van Gerrits, een schot van Isa Hoevers op zich afkomen en ook deze wist zij te stoppen. Weer 5 minuten later schonk Eldenia-spits Eefje van den Nieuwenhof een niet te missen kopkans aan aanvoerster Suus Daniëls, maar de bal ging recht op Van de Kamp af.

 

Een foute breedtepass van Tabitha Heijnsdijk zorgde na 26 minuten dan ook eindelijk voor het eerste gevaar van de kant van Be Quick ‘28. Het waren Citina Brouwer en Yvette van Daelen die aansluitend een een-twee aangingen, maar Brouwer zag haar bal helaas net voorlangs rollen.

 

Na 32 minuten was het dan toch raak voor Eldenia. Bij een corner werd Gerrits over het hoofd gezien en kon zij volledig vrijstaand de 1-0 binnen koppen. 

 

Interim trainer Anouk Bourgonje zag haar ploeg na rust al binnen een minuut de stand weer gelijk trekken. Na een kluts viel de bal voor de voeten van Maud Asbroek en zij schoot onberispelijk de 1-1 binnen. 

 

Het doelpunt viel zelfs zo snel dat Randolph De Fretes, die volgend seizoen als trainer voor de groep zal staan bij de dames uit Zwolle en zaterdag als toeschouwer al wat aanwijzingen aan het geven was, de gelijkmaker niet met eigen ogen heeft kunnen waarnemen.

 

Het leek alsof de dames van Eldenia in de eerste helft iets te veel met hun krachten hadden gesmeten, want het was in de tweede helft Be Quick ‘28 dat lichtjes de overhand had, zonder tot echt grote uitgespeelde kansen te komen.

 

Sterker nog, het was Eldenia dat de beste kansen kreeg. Van den Nieuwenhof, die een uiterst sterke wedstrijd speelde en een plaag was voor de verdediging van Be Quick ‘28, die een minuut na de gelijkmaker nog een één-op-één-situatie gewonnen zag worden door Van de Kamp, aar 10 minuten later liet zij haar alsnog kansloos na een schot uit de draai vanaf de rand van het strafschopgebied.

 

Nu moest Be Quick ‘28 nog meer komen en een kwartier na de 2-1 maakte Pien Hindriksen er 2-2 van. Na een goede actie waarbij zij sterk gebruik maakte van haar lichaam schoot zij de bal netjes binnen en het momentum leek bij de dames uit Zwolle te liggen.

 

Maar weer was het Van den Nieuwenhof die haar ploeg 5 minuten voor tijd op voorsprong zette. Na een botsing tussen speelsters van beide kanten liet scheidsrechter Krispijn al dan niet terecht doorspelen en viel de bal voor de voeten van de goalgetter van Eldenia en zij schoot koeltjes de 3-2 binnen. 

 

Be Quick ‘28 leek uit het veld geslagen en het was invalster Aida Manoukian die in de blessuretijd met een schitterende lob voor de 4-2 eindstand tekende en er zo voor zorgde dat Eldenia nog steeds mag hopen op direct lijfsbehoud in de Topklasse.

 

Eindstand: 4-2 (1-0)

 

1-0 Denise Gerrits

1-1 Maud Asbroek

2-1 Eefje van den Nieuwenhof

2-2 Pien Hindriksen

3-2 Eefje van den Nieuwenhof

4-2 Aida Manoukian

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |