Home Arnhem Rubriek scheidsrechter (20): RVW 2- Spero 5

Rubriek scheidsrechter (20): RVW 2- Spero 5

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

16 april 2023: RVW 2- Spero 5 (1-3)

Ontvangst scheidsrechter: Het paasweekend geen wedstrijd van de KNVB gehad en ook dit weekend was ik niet ingedeeld. Twee weken zonder voetbal kan echt niet, weet je wat dat met mijn conditie doet?? Gelukkig kreeg ik nog een telefoontje van iemand van RVW of ik RVW2 tegen Spero 5 wilde fluiten. ‘Jazeker’ zei ik, om 11u op het Wilhelmina sportpark werd me gelijk verteld. Ontvangst met een bakkie koffie en even dom lullen over voetbal, dat voelt dan meteen weer vertrouwd.

Kleedkamer: De kleedkamer van de scheidsrechter is voorzien van een tafeltje, een goede douche, een schone toilet en een eigen sleutel. Een balletje en vlaggetjes lagen klaar, dus ff snel omkleden en starten maar!

Wedstrijd zelf: Om 11u afgetrapt door Spero, het zou een gezellig potje voetbal worden waar de toeschouwers en de geblesseerde spelers veel plezier aan beleefden. Na een 0-0 ruststand kwam RVW beter uit de kleedkamer en kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong vanuit een makkelijk gegeven vrije trap- volgens de spelers van Spero. Een kleine teleurstelling voor de spelers van Spero, want na de 1-0 begon de uitvereniging beter te voetballen. Toen de 1-1 viel na onoplettendheid in de verdediging bij RVW na een scheidsrechtersbal werd conditiegebrek bij de thuisploeg duidelijk zichtbaar. Spero kon nog uitlopen naar 1-3, maar ook bij de uitploeg had met kracht gesmeten tijdens de wedstrijd en een ieder was blij toen ik na 92min voor het eind van de wedstrijd floot.

Kantine: Na afloop nog even de kantine in waar Geurt de biertjes tapte en Marloes een lekker balletje bracht. Nog even gezellig aan de bar over de scheidsrechter zitten keuvelen met Geurt, die man heeft echt verstand van voetbal. Op een groot scherm Vitesse zien winnen van NEC, kortom een gezellige middag in de kantine van RVW.

Derde helft: De derde helft begon al op het veld. Ik had de kleedkamer nog niet bereikt of Henk, de trainert/coach van RVW kwam al een lekker flesje Hertog Jan brengen terwijl ik nog even met een oud-collega stond te praten.

Consumptie/snack van de club: De balletjes gehakt zijn na zo’n wedstrijd de aangename verrassing bij RVW.

Tip van de scheids:
Maak iets moois van de fusie met CHRC en Redichem en als jullie een scheidsrechter nodig hebben, hoor ik het wel!

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |