App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4B: Verrassende zeges voor SDOO en Zuid Arnhem

4B: Verrassende zeges voor SDOO en Zuid Arnhem

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Nadat vrijdag bekend werd dat de KNVB sv DFS en Arnhemse Boys een punt in mindering heeft gegeven, waren er zaterdag twee opvallende uitslagen in de vierde klasse B te noteren waardoor de strijd om het kampioenschap en tegen degradatie naar de vijfde klasse weer een verrassend wending heeft gekregen.

Zuid Arnhem zorgde voor een daverende stunt door op Sportpark De Abdijhof koploper FC Lienden met 0-1 te verslaan door de winnende treffer van Simon Ghabo in het laatste kwartier. Hierdoor blijft de ploeg van trainer Giovanni Zweers in de race voor een plek bij de eerste zes en lijkt FC Lienden af te haken in de titelstrijd.

Dankzij een regelmatige 0-3 overwinning op hekkensluiter Uchta is De Paasberg de nieuwe lijstaanvoerder. Topscorer Jesse ter Beek was tweemaal trefzeker, ook Armando Diaz wist te scoren. DFS wist eveneens een uitwedstrijd tegen een degradant met 0-3 te winnen, in Herveld werd SVHA met 0-3 verslagen dankzij doelpunten van Sijmen van Dijk, Joop Gerritsen en Otto van Setten.

SDOO boekte in de strijd om plaats zes een belangrijke overwinning. De ploeg van trainer Peter van der Borden versloeg Kesteren met 1-2 door goals van Diede Loosman en Mike Wels. Dodewaard blijft ook in de race voor handhaving in de vierdeklasser door in een rechtstreeks duel met concurrent Arnhemse Boys af te rekenen: 1-3. Daarmee lijkt de formatie van trainer Delano Verwey af te dalen naar de vijfde klasse.

Stand:
1. De Paasberg 16.35 (+42)
2. DFS 16.35 (+37)
3. Lienden 17.34
4. Excelsior Z 16.33
5. Kesteren 16.27
6. SDOO 17.23
7. Dodewaard 17.20
8. Zuid Arnhem 16.19
9. Arnhemse Boys 17.17
10. SVHA 17.10
11. Uchta 17.7

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |