Home Laatste Nieuws KNVB slachtoffer van hackerscollectief: ‘Vergoeding geëist voor 305gb aan data’

KNVB slachtoffer van hackerscollectief: ‘Vergoeding geëist voor 305gb aan data’

door Redactie
0 reacties

De KNVB heeft momenteel last van een cyberaanval. De bond maakte op 4 april bekend te zijn gehackt. De KNVB maakte dat zelf op haar website bekend.

Op 4 april schreef de KNVB op haar site: ‘Het ICT-netwerk op de KNVB Campus heeft te maken gekregen met een cyberinbraak. Alle servers worden grondig onderzocht om de impact hiervan helder te krijgen. Eerder werd al duidelijk dat de primaire bedrijfsvoering niet in gevaar komt en dat bijvoorbeeld emailsystemen buiten schot zijn gebleven. Het voetbal gaat dus gewoon door zoals gepland. Maar nu is ook helder dat de cybercriminelen persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers illegaal in handen hebben gekregen. Er wordt nader uitgezocht om welke gegevens dit gaat. De cyberinbraak is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Steeds meer organisaties worden geconfronteerd met cybercriminaliteit. De KNVB is hier ondanks ons beveiligingssysteem nu ook het slachtoffer van geworden. We vinden het vooral heel erg dat onze medewerkers hier mogelijk mee te maken krijgen. Helaas hebben we op dit moment geen beter bericht. We doen er alles aan om de problemen te beperken.’

Vrijdag werd bekend dat het bekende hackerscollectief LockBit achter de aanval zit. Het collectief claimt ruim 300gb aan data van werknemers van de KNVB in haar bezit te hebben. LockBit eist van de KNVB een nog onbekende vergoeding en als de KNVB die niet betaald worden alle gegevens op 26 april om 19:42 gepubliceerd.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |