Home Achterhoek Benjamin Roters dichtbij kampioenschap met zijn FC Zutphen

Benjamin Roters dichtbij kampioenschap met zijn FC Zutphen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Bron: Instagram FC Zutphen

FC Zutphen kan zaterdag voor het eerst in zestien jaar kampioen worden wanneer het op het eigen Sportcomplex ’t Meijerink hekkensluiter DVOV verslaat. Het kampioenschap van de derde klasse E is een prachtige beloning voor het geweldige seizoen van het talentvolle team van trainer Mark Horsman. De 20-jarige clubtopscorer en aanvalsleider Benjamin Roters is bezig aan zijn laatste maanden bij FC Zutphen voordat hij overstapt naar AZSV en gaat zijn club door de voordeur verlaten.

Benjamin Roters kwam na vier seizoenen in de jeugd van De Graafschap in 2021terug bij zijn FC Zutphen. Vorig seizoen was VV Dieren nog net te sterk, dit jaar is de roodoranje formatie uit Zutphen niet te stoppen. Roters: ,,Het is een geweldig seizoen voor FC Zutphen. Iedereen mag elkaar, het is een grote vriendengroep. Wij voelen elkaar goed aan en zijn na het mislopen van promotie vorig seizoen grotendeels bij elkaar gebleven. Met talentvolle jeugdspelers en de terugkeer van Kevin Ooms en Michalis Spiridakis hebben we nog extra kwaliteit gekregen. Wij begonnen goed aan het seizoen en het zegt voldoende dat we nog steeds geen competitiewedstrijd hebben verloren en pas zeven tegentreffers hebben gehad. In maart hadden we met wedstrijden tegen AVW’66, Be Quick en SV Twello een lastige reeks en toen gaf onze trainer aan dat wanneer wij een goede serie zouden neerzetten we een grote slag konden slaan. Wij haalden zeven punten uit die reeks en de concurrenten bleven maar punten verspelen. Toen is het snel gegaan.”

Het oppermachtige FC Zutphen heeft inmiddels zestien punten voorsprong op de achtervolgers en kan zaterdag vijf wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen worden. Roters: ,,FC Zutphen is in 2007 voor het laatst kampioen geworden, mooi dat wij de club na de degradatie in 2019 weer terug kunnen brengen naar de tweede klasse. Wij zijn nog niet al teveel met het kampioenschap bezig, we moeten zaterdag eerst gewoon voetballen. Maar het zou wel erg mooi zijn om thuis kampioen te worden. Er worden achter de schermen vast al zaken georganiseerd om er een onvergetelijke dag van te maken, maar wij willen niet arrogant overkomen. We moeten eerst zaterdag nog van DVOV winnen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Zutphen (@fc_zutphen)

FC Zutphen won veertien van de achttien duels en heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Wie was de lastige tegenstander? Roters: ,,Op papier is SV Twello de moeilijkste tegenstander, daar hebben we twee keer gelijk tegen gespeeld. Wij speelden die wedstrijden echter niet goed. Be Quick Zutphen vond ik wel een echt goede ploeg, hoewel we Be Quick met het bekerduel erbij zelfs drie keer verslagen hebben.”

Roters scoorde dit seizoen al negentien keer en vertrekt na dit seizoen naar AZSV. De spits hierover: ,,Natuurlijk is het aan de ene kant jammer dat ik vertrek. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en volgend seizoen speelt FC Zutphen ook op een hoger niveau. Aan de andere kant heb ik ook ambities. AZSV is een mooie club waar ook vier of vrienden van mij spelen die ik uit mijn De Graafschap-periode ken en de Vierde divisie is natuurlijk een prachtig niveau. Wij hebben al vroeg contact gehad en hun verhaal is goed en past perfect bij mijn ambities. Ik begreep al dat de deur hier altijd voor mij open staat, maar dit is een mooi moment om als topscorer van de kampioen door de voordeur te vertrekken.”

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |