App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4B: Vier ploegen strijden om plek zes

4B: Vier ploegen strijden om plek zes

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

De vierde klasse B is waarschijnlijk de meest spannende vierde klasse  in het zaterdagvoetbal van district oost. Niet alleen strijden Lienden, DFS, De Paasberg en Excelsior Zetten om het kampioenschap en promotie naar de derde klasse, er zijn ook vier clubs in gevecht om een plek in de top zes en dus handhaving in de vierde klasse.

Kesteren lijkt als nummer vijf zeker van handhaving, net zoals SVHA en Uchta zeker zijn degradatie naar de vijfde klasse. SDOO, Arnhemse Boys, Dodewaard en Zuid Arnhem zijn alle vier nog volop in de race voor de zesde positie en een plek in de vierde klasse volgend seizoen. Wij zetten het programma op een rij:

6. SDOO 16.20 (25-33)
Kesteren- SDOO
SDOO- Lienden
SDOO- Uchta
Excelsior Z- SDOO
7. Arnhemse Boys 16.17 (27-28)
Arnhemse Boys- Dodewaard
De Paasberg- Arnhemse Boys
Zuid Arnhem- Arnhemse Boys
DFS- Arnhemse Boys (2-1, restant)
8. Dodewaard 16.17 (26-40)
Arnhemse Boys- Dodewaard
DFS- Dodewaard
Dodewaard- Uchta
Dodewaard- De Paasberg
9. Zuid Arnhem 15.16 (28-46)
Lienden- Zuid Arnhem
Zuid Arnhem- Excelsior Z
Zuid Arnhem- Kesteren
Zuid Arnhem- Arnhemse Boys
Uchta- Zuid Arnhem

Op basis van de huidige situatie lijkt SDOO de beste papieren te hebben, al zal het lastig worden voor de formatie uit Heteren om op meer dan 25 punten uit te komen. Het is duidelijk dat bij de wedstrijd van zaterdag tussen Arnhemse Boys en Dodewaard voor beide clubs alleen een overwinning telt, niet winnen betekent vrijwel zeker degradatie. Met nog drie thuiswedstrijden en een uitduel tegen Uchta heeft Zuid Arnhem het makkelijkste programma, maar of daarmee drie clubs gepasseerd kunnen worden is twijfelachtig.

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |