App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Beuningse Boys toch op zoek naar nieuwe trainer

Beuningse Boys toch op zoek naar nieuwe trainer

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Ondanks een eerdere contractverlenging tot de zomer van 2024 hebben Beuningse Boys en trainer Tonny Pijnappels in goed overleg besloten na dit seizoen de samenwerking toch te verbreken.

Pijnappels is bezig aan zijn derde seizoen op Sportpark De Ooigraaf en werd vorig jaar met Beuningse Boys glansrijk kampioen van de derde klasse. Dit seizoen strijdt de formatie uit Beuningen tegen degradatie in de tweede klasse H en staat het momenteel op de twaalfde en voorlaatste positie.

Beuningse Boys is inmiddels gestart met de zoektocht naar een nieuwe trainer, op de website van de tweedeklasser uit Beuningen werd onderstaand persbericht met toelichting geplaatst:

Tonny Pijnappels en Beuningse Boys beëindigen samenwerking voor het komende seizoen

De afgelopen weken hebben Tonny Pijnappels en de technische commissie van de Beuningse Boys verschillende gesprekken met elkaar gevoerd. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het  voor alle partijen goed is de samenwerking voor het komende seizoen te beëindigen. Het is geen gemakkelijk besluit geweest omdat de samenwerking naar volledige tevredenheid verloopt. Begin dit jaar zijn we tot overeenstemming gekomen het contract met Tonny Pijnappels voor een jaar te verlengen.

Het is goed om te reflecteren op de samenwerking die je als trainer met de spelersgroep hebt. De afgelopen drie jaar zijn intensief geweest en is er veel van de trainers en spelersgroep gevraagd. Het eerste jaar, dat Tonny Pijnappels als hoofdtrainer van het eerste elftal van De Beuningse Boys startte, stond volledig in het teken van Corona. Zonder perspectief toch door blijven trainen en zoveel mogelijk uit de spelersgroep halen. Het tweede jaar stond vanaf de eerste competitiewedstrijd de druk op het team en de staf. De Beuningse Boys was de gedoodverfde kampioenskandidaat. Ook dat jaar is er veel van iedereen gevraagd. Nu in het derde seizoen dat Tonny Pijnappels hoofdtrainer is, is het vechten tegen degradatie. Los van de resultaten op dit moment hebben we gezamenlijk geconstateerd dat er een nieuw perspectief moet zijn, nieuwe energie voor het komende seizoen. Een nieuwe trainer kan daarin het verschil maken.

Samen ronden we dit seizoen af en doen we er alles aan om in de tweede klasse te blijven. De technische commissie spreekt de waardering uit voor de wijze waarop Tonny zijn rol als hoofdtrainer vervult en de manier waarop we de afgelopen weken tot dit moeilijke besluit zijn gekomen. De samenwerking stopt voor het komende seizoen, maar we zijn ervan overtuigd dat Tonny op een of andere wijze verbonden blijft aan de Beuningse Boys omdat hij de afgelopen drie jaar een Rood- Wit hart heeft gekregen.

Achter de schermen is de werving van een nieuwe hoofdtrainer inmiddels gestart.

Gert van Beek

Voorzitter TC Beuningse Boys

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |