App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Eindelijk akkoord: Vitesse tot 2030 in GelreDome

Eindelijk akkoord: Vitesse tot 2030 in GelreDome

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Na intensieve onderhandelingen hebben stadioneigenaar Nedstede en Vitesse overeenstemming bereikt over een voortzetting van de huurovereenkomst, die zal lopen tot 1 oktober 2030. Het stadionakkoord betekent dat Vitesse de KNVB tijdig kan informeren dat zij haar thuiswedstrijden volgend seizoen in GelreDome zal spelen.

Met de nieuwe huurovereenkomst is de patstelling omtrent het stadion doorbroken. Onderdeel van het tussen partijen bereikte akkoord is dat alle lopende gerechtelijke procedures per direct worden beëindigd. Hiermee is tot tevredenheid van Stadion Arnhem en Vitesse een einde gekomen aan een langslepend juridisch conflict, waardoor de blik weer op de toekomst kan worden gericht.

Voor Vitesse is het van essentieel belang dat de stadionkwestie opgelost is. “Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden”, aldus Peter Rovers, algemeen directeur ad interim van Vitesse.

Het akkoord volgt op een lange periode van gesprekken, procedures en onduidelijkheid. “Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen”, zegt Rovers. Uiteindelijk is dat dus toch gelukt. “Daarvoor spreken we onze dank uit richting de betrokken partijen, in het bijzonder aan Michael van de Kuit van Stadion Arnhem, en natuurlijk ook aan onze beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingsgesprekken, hetgeen illustratief is voor zijn betrokkenheid bij onze club”, stelt de interim-directeur van Vitesse.

Michael van de Kuit is blij dat er nu eindelijk na lange tijd overeenstemming is bereikt. “Het was een gecompliceerde kwestie, die ons allemaal veel tijd en energie heeft gekost. Het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten. Ik kijk uit naar de samenwerking met Coley Parry, Peter Rovers en alle andere bij Vitesse betrokken personen. Stadion Arnhem zal toetreden tot de Raad van Advies van Vitesse.“

Bron: Vitesse.nl

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |