Home Laatste Nieuws Achterhoek Cup: Alle Halve Finalisten nu bekend

Achterhoek Cup: Alle Halve Finalisten nu bekend

door Redactie
0 reacties

Doetinchem – Afgelopen dinsdagavond heeft het herenteam van DZC’68 als achtste halvefinalist geplaatst voor de eindprijzen om de Achterhoek Cup. Voor de maand april en mei staan in totaal acht Halve Finale wedstrijden op het programma in de categorieën Standaard Heren, Vrouwenvoetbal en Jeugd Onder 15. Deze laatste categorie is opgesplitst in JO15 en MO15 teams.

De categorie Vrouwenvoetbal trapt op woensdag 12 april af met de 1e Halve Finale tussen de teams van DZC’678 VR1 en AZSV VRO23. Een week later, op woensdag 19 april, komt de winnaar van de vorige editie binnen de lijnen. Favoriet AZSV VR1 neemt het op tegen Vorden VR1. De winnaars van deze twee duels plaatsen zich voor de finale. Zowel de winnaars als de verliezers van de halve finales ontvangen op de finaledag op zaterdag 1 juli een geldprijs.

De categorie Jeugd Onder 15 is opgesplitst in een competitie tussen JO15 en MO15 teams. De halve finales met de MO15-teams zijn op woensdag 10 en 17 mei. De grote kanshebber voor de eindprijs is FC Dinxperlo MO15-1. Zij gaan de strijd aan tegen FC Bergh MO15-1. Een week later de 2e halve finale tussen Longa’30 MO15-1 en sv Grol MO15-1. Twee meidenteams die aan elkaar gewaagd zijn. Voor de twee winnaars van deze duels wacht de finale. Voor alle 4 teams ligt een geldprijs te wachten op de finaledag.

Ook dit jaar is de hoofdprijs bij de categorie Standaard Heren een oefenwedstrijd tegen De Graafschap op eigen terrein. De speeldatum tussen de winnaar van de Achterhoek Cup en De Graafschap is op dinsdag 11 juli. Er zijn nog vier clubs in de race om deze prijs binnen te halen, met dit jaar twee prachtige affiches. Op dinsdag 9 mei de halve finale tussen 3e klasser VIOD uit Doetinchem en 2e klasser sv Grol uit Groenlo. Een week later, op dinsdag 16 mei, gaan DZC’68 en Longa’30 uitmaken wie ook de finale gaat halen. De verliezers in de halve finales en verliezer in de finale krijgen op de finaledag ook een cheque overhandigd.

Alle wedstrijden worden gespeeld op het terrein van vv VIOD in Doetinchem. De aanvangstijden bij de Jeugd Onder 15 is om 19 uur. De Heren- en Vrouwenteams trappen om 20:15 uur af en staan onder leiding van een arbitraal trio, aangewezen door de Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken. Mocht een duel in een gelijkspel eindigen, volgt direct na het laatste fluitsignaal een Shoot-Outs reeks. De toegang op Sportpark Dichteren is gratis.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |