App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (18): Dierense Boys- RKPSC

Rubriek scheidsrechter (18): Dierense Boys- RKPSC

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

26 maart 2023: Dierense Boys- RKPSC (1-3)

Ontvangst scheidsrechter: Om in Dieren te komen, was lastig maar als je er eenmaal bent dan kun je de auto makkelijk kwijt op de parkeerplaats grenzend aan het complex. De bestuurskamer is het eerste wat je ziet als je het terrein op komt, altijd handig voor een scheidsrechter die gewend is om zich daar te melden. Ik meldde mij in de bestuurskamer waar ik twee vrijwilligers aantrof die mij ontvingen met een ferme handdruk en een lekkere kop koffie. Omdat ook RKPSC al aanwezig was, was het even snel wat voetbaldingetjes uitwisselen en toen snel omkleden want ik was wat aan de late kant.

Kleedkamer: De kleedkamer was in hetzelfde gebouw als de bestuurskamer. Ik hoefde dus niet door de regen weer naar buiten, dat was een mega pluspunt natuurlijk want we zouden nog vaak genoeg een bui regen over ons heen krijgen. Een prima kleedkamer met alle benodigdheden voor een scheidsrechter, een prima douche en een trekkertje om mijn eigen zooi op te ruimen. Balletje en vlaggetjes lagen al klaar en er werd netjes gevraagd wat ik in de rust wilde drinken.

Wedstrijd zelf: De wedstrijd zelf was een- hoe zal ik het noemen- een gezapig potje voetbal met als hoogtepunt in de eerste helft een panna voor de tribune waarop het publiek met een oooo/oeoeoe reageerde. Na een 0-1 uit een strafschop en een 1-1 uit een mooi uitgevoerde counter gingen we rusten. Weer dat hele eind lopen, grapte een speler. Het was inderdaad een behoorlijke afstand van kleedkamer naar veld. Een AA-drankje en twee wissels verder gingen we weer naar het veld voor de tweede helft. Nog even achterom gekeken of we niemand hadden gelost, dat was niet het geval. Iedereen zat nog in de kopgroep, met z’n allen aangekomen op het veld. Tijd voor een laatste check: 22 spelers. Ik floot voor de tweede helft en dacht even dat het een totaal andere wedstrijd was: het tempo lag hoger, de intensiteit was feller. Na twee grote kansen voor de thuisploeg was daar de 1-2 voor de uitploeg. Toen ook de 1-3 viel, was de wedstrijd gespeeld en kon Dierense Boys geen vuist meer maken om nog terug te komen in de wedstrijd. Na 92 minuten was het dan ook wel genoeg geweest en floot ik voor de laatste keer.

Kantine: Ik heb me niet in de kantine laten zien deze keer, want de tijd liet dat deze keer helaas niet toe.

Derde helft: De derde helft bestond deze keer uit het nog even samenkomen in de bestuurskamer waar we met uit- en thuisvereniging nog even de wedstrijd nabespraken onder het genot van een drankje. Toen RKPSC afscheid nam, was voor mij ook de tijd gekomen om de heren (twee vrijwilligers) te bedanken voor hun gastvrijheid en goede zorgen. Ik kreeg nog een mooi boekwerk mee over 100 jaar Dierense Boys. Bedankt Dierense Boys en RKPSC voor een gezellige regenachtige zondagmiddag. Het was mij een genoegen om jullie te mogen fluiten, graag tot een volgende keer!

Consumptie/snack van de club: Prima verzorgd: kopje koffie voor aanvang, een AA-drankje in de rust en een biertje na afloop van de wedstrijd.

Tip van de scheids: Deze keer met een glimlach/knipoog: een golfkarretje om de scheidsrechter naar het veld te rijden!

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |