App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Eerste clubs gedegradeerd naar nieuwe vijfde klasse (overzicht)

Eerste clubs gedegradeerd naar nieuwe vijfde klasse (overzicht)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Eind maart zijn de eerste beslissingen onderin de vierde klasse van het zaterdagvoetbal al gevallen en kunnen enkele clubs zich al richten op de nieuwe vijfde klasse. Zo is in de vierde klasse D het doek inmiddels gevallen voor Noord Veluwe Boys, EZC’84 en ZVV’56. Alexandria en Gorssel zullen volgend seizoen in de vijfde klasse instromen met een nieuw standaardelftal.

De vierde klasse van het zaterdagvoetbal was als de Eerste divisie, degraderen kon niet. Dit seizoen kent de vierde klasse van het zaterdagvoetbal in district Oost echter een ongekende degradatieregeling. Zes van de twaalf clubs degraderen rechtstreeks naar de vijfde klasse, volgend seizoen dus de nieuwe kelderklasse. Handhaving in de vierde klasse is dus eigenlijk een halve promotie, de niveauverschillen in de vierde klasse zullen volgend seizoen veel kleiner zijn.

In totaal degraderen er 48 clubs in district Oost vanuit de acht vierde klassen naar de vijfde klasse, zodat er volgend seizoen vier competities op het laagste niveau zullen zijn. Hierbij zitten ook clubs van naam en faam. Eind maart een overzicht van de clubs die op dit moment degraderen naar de vijfde klasse.

4A: Oranje Blauw, SC Valburg, AWC, Quick 1888, Elistha, SV Leones
4B: Dodewaard, Zuid Arnhem, Arnhemse Boys, Uchta, SVHA (en Arnhemia)
4C: WVV Wageningen, GVC, Ede/Victoria, CHRC, Redichem (en Wodanseck)
4D: VV Hulshorst, Veluwse Boys, Prins Bernhard, Noord Veluwe Boys, EZC’84, ZVV’56
4E: FC Ulu Spor, HTC, SV Zalk, VV Wijthmen, VSW, VV Kampen
4F: SV Marienheem, MVV’69, Lemele, SVV’56, SC Rijssen, BZSV de Blauwwitters
4G: SV Juliana’32, SVV’91, EMOS, PW 1885, SC Enschede, FC Aramea
4H: HSC’21, VV Terborg, SV Almen, FC Winterswijk, Kon. UD 1875, EGVV

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |