Home Achterhoek Pittige degradatieregeling zondag derde klasse (overzicht)

Pittige degradatieregeling zondag derde klasse (overzicht)

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Langzamerhand nadert de eindfase van de competitie en neemt de spanning onderin toe. Gezien de verscherpte degradatieregeling vallen er bij de zondag derdeklassers harde klappen. De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks en de nummers 9, 10 en 11 komen in de pittige  nacompetitie terecht.

Hieronder een overzicht van de clubs die in district Oost op basis van de huidige tussenstand rechtstreeks degraderen of in de nacompetitie terecht komen. De nacompetitie kun je overigens ook beter ontlopen: in totaal spelen er 33 clubs voor 5 plaatsen in de derde klasse. Mogelijk wordt deze verdeling nog iets beter door de overstap van zondagclubs naar de zaterdag.

In vergelijking met de situatie in de winterstop zijn de verschillen beperkt en zijn tien van de twaalf clubs op degradatieplekken gelijk. Alleen Rood Wit en VV Holten hebben hun plek bij de laatste drie verlaten.

Rechtstreekse degradanten:
3A: Saasveldia, VC Fleringen, SV TVO
3B: HC’03, Pax, VV Doetinchem
3C: Blauw Wit, Angeren, HAVO
3D: ABS, Albatross, Turkse Kracht,

Nacompetitie:
3A: VOGIDO, VV Ruurlo, Luctor et Emergo
3B: Eldenia, Concordia Wehl, VV Gendringen,
3C: Rood Wit, DSZ, FC Jeugd
3D: VV Holten, Overwetering, Warnsveldse Boys

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |