App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws KCVO- Warnsveldse Boys afgelast na overlijden erelid

KCVO- Warnsveldse Boys afgelast na overlijden erelid

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Vanwege het overlijden van Robert Dijkman, erelid van KCVO, gaan alle wedstrijden van de club uit Vaassen dit weekend niet door. Ook het duel in de 3e klasse D tussen KCVO en Warnsveldse Boys van zondag 26 maart is afgelast.

Op de website van KCVO is onderstaande te lezen:

In verband met het overlijden van ons Erelid, Robert Dijkman, hebben wij onderstaande afspraken opgesteld over trainen, spelen van wedstrijden en openingstijden clubhuis.

Wedstrijden

Aankomend weekend zijn er geen sportactiviteiten op ons sportpark. Er wordt dan niet getraind en er worden geen wedstrijden gespeeld. Alle KCVO uit- en thuiswedstrijden, zaal- en veldvoetbal, zijn inmiddels afgelast.

In het weekend van 31 maart tot en met 2 april spelen alle junioren en senioren (zaal en veld) de wedstrijden met rouwbanden en wordt er voor aanvang van de wedstrijden een minuut stilte gehouden.

Samen gedenken

Aanstaande zaterdag is ons clubhuis vanaf 15.30 uur open. Iedereen is dan welkom om Robert te herdenken en samen mooie herinneringen op te halen.

 

IN MEMORIAM

28 april 1954                                  19 maart 2023

Robert Dijkman

Op 19 maart ontvingen wij bericht van het overlijden van ons Erelid Robert Dijkman. Robert was een icoon binnen onze club. Al op tienjarige leeftijd werd hij lid van KCVO. Hij startte bij de E’tjes.

Voetbalcarrière

Robert maakte een snelle voetbalcarrière. Al op jonge leeftijd bereikte hij het eerste elftal van KCVO en hij heeft het wit-zwarte shirt jarenlang gedragen. Befaamd was hij door zijn mooie voetbalacties, die maakten hem toen al geliefd bij elke KCVO’er. Tegenstanders vreesden voor zijn snelheid én voor zijn scorend vermogen. Als spits maakte Robert indrukwekkend veel doelpunten, niet voor niets had hij de bijnaam ‘de blonde pijl.’

Organisatietalent

Robert was nog steeds jong toen hij liet zien dat hij beschikte over organisatietalent en buitengewone leiderscapaciteiten. Hij nam plaats in de jeugdcommissie en was daar tien jaar lang jeugdvoorzitter. Als je destijds in de jeugdcommissie zat, werd je min of meer geacht het KCVO sportfestijn mee te organiseren. Ook deze taak pakte Robert serieus op.

Bijna 50 jaarlijkse edities…

Dat sportfestijn was elk jaar weer een daverend succes. In de eerste jaren golden de optredens van de popgroepen Normaal en Long Tall Ernie & The Shakers als onvergetelijke hoogtepunten. Robert organiseerde bijna 50 edities van het KCVO Sportfestijn Familievoetbaltoernooi.

Voorzitter

Gezien zijn capaciteiten was het logisch dat hij in 1992 voorzitter werd. Die functie vervulde hij dertien jaar, verdeeld over twee periodes, tot volle tevredenheid.

Kartrekker

Robert was de grote kartrekker bij de realisatie van het kunstgrasveld op ons sportpark ‘de Egelbeek’. Bij verenigingsjubilea werd er eigenlijk altijd een beroep gedaan op zijn organisatietalent. Zo was hij de grote aanjager achter het 40-, 50-, 60- en 75-jarig jubileum.

Betrokkenheid

Robert was altijd bijzonder betrokken. Hij was al bijna 20 jaar voorzitter van de ‘Vrienden van KCVO’ en nog lid van de onderhoudsploeg.

Verdiende titels

Ook was en bleef Robert vaste supporter van KCVO 1. Hij was bij elke wedstrijd aanwezig. Regelmatig deed hij bij Radio 794 verslag van wedstrijden. Met zoveel inzet voor KCVO werd Robert in het jaar 2000 benoemd tot lid van verdienste. In 2015 volgde de titel ‘erelid’. Allemaal titels die hij meer dan verdiende.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Maar ook buiten KCVO was Robert maatschappelijk actief. Hij was voorzitter van de sportfederatie in de gemeente Epe, commissielid van de sportprijs gemeente Epe en vrijwilliger bij Museum Vaassen Historie. Voor deze bijzondere brede inzet werd hij in 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zijn kracht

Robert stond altijd klaar voor iedereen. Hij had voor iedereen een luisterend oor. Ook wist hij altijd vrijwilligers om hem heen te verzamelen, met elkaar te verbinden en hun krachten te bundelen om een gezamenlijk doel te bereiken. Dat was zijn kracht.

Zijn gezin

Ook maakte Robert zijn gezin enthousiast voor onze vereniging. Zijn vrouw Rita verrichtte vele jaren werkzaamheden voor KCVO. In het jaar dat Robert werd benoemd tot erelid, werd Rita gehuldigd als verenigingsvrouw van het jaar. Zijn zonen Jeffrie en Martijn voetballen bij KCVO en zijn actief betrokken bij de club.

Afscheid

Afgelopen vrijdag vervulde de wensambulance Veluwe een laatste wens van Robert. Hij wilde graag nog een bezoek brengen aan zijn club en zijn kleinkinderen in het KCVO shirt zien voetballen op het hoofdveld. Omringd door zijn lieve vrouw Rita, zijn kinderen Jeffrie en Fleur, Martijn en Eline, de kleinkinderen, familie en vrienden nam hij afscheid van zijn KCVO.

Robert Dijkman Familietoernooi

Dankbaar zijn wij dat wij Robert afgelopen vrijdag persoonlijk hebben kunnen vertellen dat wij het KCVO Sportfestijn Familietoernooi, het toernooi dat hij bijna 50 keer organiseerde, voortaan het ROBERT DIJKMAN Familietoernooi zullen noemen.

Bedankt

Voor zijn enorme inzet zijn wij Robert veel dank verschuldigd. Wij gaan hem vreselijk missen en we zullen hem nooit vergeten. Wij wensen Rita, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te dragen.

Namens alle leden,

vv KCVO

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |