App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Beker: VV Scherpenzeel naar kwartfinale na lastige avond

Beker: VV Scherpenzeel naar kwartfinale na lastige avond

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

VV Scherpenzeel heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de westelijke districtsbeker. Op Sportpark Oosterhout in Alkmaar had de ploeg van trainer Koen Janssen verrassend veel moeite met vierdeklasser Alkmaarsche Boys: 3-4. Door de bekerzege is de koploper van de eerste klasse D nog één overwinning van een plek in de voorronde van de landelijke KNVB Beker verwijderd.

VV Scherpenzeel begon in Alkmaar met een gewijzigde opstelling aan het duel in de achtste finale. Zo stonden doelman Coen Uyterwaal, Stijn Willigenburg, Bjorn Cuperus, Mart Janssen en Mark de Graaf in de basis. Na een kwartier kwam de thuisploeg verrassend op voorspong, maar middenvelder Timo Jochemsen scoorde vijf minuten later de gelijkmaker. Nadat Olivier Pillon Scherpenzeel op voorsprong bracht, leek de wedstrijd beslist maar Alkmaarsche Boys kwam nog voor rust langszij en via de derde goal van Sercan Yilmaz zelfs op voorsprong: 3-2.

Al snel in de tweede helft scoorde Arwin van Soest de gelijkmaker en ging de ploeg van trainer Koen Janssen met de invallers Guido den Daas, Soufiane Laghmouchi en Mourad Marbouh op jacht naar de winst. De winnende goal viel uiteindelijk uit een strafschop na een overtreding op Van Soest, die door matchwinner Arwin van Soest zelf werd binnen geschoten: 3-4.

Eerder in het bekertoernooi had Scherpenzeel ook al afgerekend met HSV De Zuidvogels (4-3), Roda’46 (1-1, na strafschoppen) en sv Robinhood (4-0).

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |