App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 5C: Elsweide weer op titelkoers na zege in topper tegen Ajax B

5C: Elsweide weer op titelkoers na zege in topper tegen Ajax B

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Elsweide heeft met de moeizame periode na de winterstop afgerekend door in de topper van de vijfde klasse C directe concurrent Ajax B met 2-1 te verslaan. In Arnhem maakte de roodblauwe thuisclub voor rust het verschil met twee doelpunten van Ergun Cakir. De tegentreffer na rust van Martin Rexwinkel zorgde nog wel voor spanning, maar niet voor een ander resultaat.

Eerder dit seizoen won Elsweide in Breedenbroek ook met 1-2 van Ajax. Op de ranglijst blijft Elsweide koploper en heeft het nu ook weer de minste verliespunten. Wel zijn door de Arnhemse inzinking na de winterstop de verschillen beperkt. Elsweide wacht nu drie op papier makkelijke uitwedstrijden tegen het onderste trio: RVW, Dierense Boys en het restant van de gestaakte duel tegen Eendracht Arnhem. Ajax B treft daarentegen met SDZZ en SVGG de nummers drie en vier, waardoor de kampioensstrijd de komende periode een beslissende wending kan nemen.

In de subtop deden SDZZ (4-3 tegen Eendracht Arnhem), SVGG (5-0 tegen Den Dam) en Babberich (0-1 bij SHE) goede zaken. De thuisduels van NVC Netterden en SV Gelders Eiland werden afgelast. De verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden in deze competitie zijn bizar: RVW staat pas op 12 duels, SVGG heeft al 17 wedstrijden gespeeld.

Stand aan kop:
1. Elsweide 16.38
2. Ajax B 15.33
3. SDZZ 16.31
4. SVGG 17.31
5. RKPSC 15.28
6. SV Gelders Eiland 13.24
7. SV Babberich 15.23

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |