App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Vijf punten in mindering VV Doetinchem na gestaakt duel

Vijf punten in mindering VV Doetinchem na gestaakt duel

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

In de strijd om handhaving in de derde klasse B heeft VV Doetinchem een flinke tegenvaller moeten incasseren. De zondagclub uit Doetinchem kreeg van de tuchtcommissie een boete van 500 euro en vijf punten in mindering vanwege ‘schuld door staken wegens wanordelijkheden’. Bovendien krijgt VV Doetinchem een voorwaardelijke straf om uit de competitie gezet te worden bij herhaling binnen twee jaar.

Op 12 februari werd de wedstrijd tegen VV Gendringen bij een 1-1 tussenstand na 82 minuten gestaakt. Op dat moment waren er al twee spelers van VV Doetinchem met een rode kaart van het veld gestuurd en ontstond er tumult nadat VV Doetinchem recht meende te hebben op een strafschop. Vanuit de dug-out werd er door spelers van VV Doetinchem wat richting de scheidsrechter geroepen, maar omdat de namen van de daders niet werden doorgegeven besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken.

In de uitspraak van de tuchtcommissie is rekening gehouden met het recente verleden van VV Doetinchem, in juni liep de nacompetitiewedstrijd tegen Witkampers uit de hand. VV Doetinchem kan nog tegen de straf in beroep gaan, maar in de nieuwe stand is de straf verwerkt.

Nieuwe stand onderin 3B:
7. DVV 16.23
8. FC Bergh 17.23
9. Eldenia 17.23
10. Gendringen 16.19
11. Concordia Wehl 17.17
12. HC’03 17.15
13. Pax 16.8
14. VV Doetinchem 16.8

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |