App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws SC Silvolde stopt met prestatievoetbal op hoog niveau

SC Silvolde stopt met prestatievoetbal op hoog niveau

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Aan het einde van dit seizoen stopt het eerste elftal van Sc Silvolde met het spelen op hoog amateurniveau. Donderdagavond werd bij een inventarisatie bij de spelersgroep duidelijk dat een aanzienlijk deel van de selectie na dit seizoen stopt op Sportpark de Munsterman. Trainer Rob Haveman werkt dit seizoen al met een krappe selectie en staat momenteel op de veertiende positie in de Vierde Divisie B. Na de promotie in 2015 speelt Sc Silvolde onafgebroken acht seizoenen op Hoofdklasseniveau.

Het bestuur van de club wil de situatie gebruiken om de impasse in de fusie met buurman Terborg te doorbreken en te bekijken of er samen met een nieuwe hoofdmacht op de zaterdag gestart kan worden.

Op de website van de club staat onderstaand persbericht:

Sportclub Silvolde heeft met haar hoofdmacht de afgelopen acht jaren op een hoog amateurniveau in de hoofdklasse / vierde divisie gespeeld. Sinds een jaar speelt ook het tweede elftal op het hoogste amateurniveau, in de reserve hoofdklasse. Deze periode heeft vele avonturen en successen gebracht waarop de vereniging met recht trots kan zijn.

Het succes heeft ook een keerzijde. Om het hoge niveau te halen en te behouden is een grote inspanning nodig, in de eerste plaats van de spelers zelf. Het is moeilijk voor talenten, die vanuit de jeugdopleiding instromen, om snel aansluiting te vinden. In toenemende mate werden de prestaties van Silvolde 1 afhankelijk van talenten uit de regio, waardoor het ‘eigen gezicht’ verminderde. Dit had op haar beurt een weerslag op de onderlinge betrokkenheid binnen de vereniging, op de herkenbaarheid voor de gemeenschap en de bezoekersaantallen. Deze trend werd door de coronaperiode versterkt.

Daarom hebben we besloten om komend seizoen op een lager prestatief niveau te gaan voetballen. Meer spelen van wedstrijden tegen buurtverenigingen is goed voor de beleving, de kas en het klimaat. We zijn bezig opties uit te werken in overleg met vv Terborg en de KNVB. Uiteraard gaan we dit seizoen er op het veld nog vol tegenaan om deze prachtige periode succesvol af te sluiten. De selectiespelers van Silvoldse komaf hebben hun steun toegezegd aan het nieuwe plan.

De genomen stap stelt ons in staat onze energie en ambitie op de toekomst te richten, en de weg naar verdergaande samenwerking met vv Terborg te plaveien. Uitgangspunten zijn:

  • Vitale en toekomstbestendige vereniging, die inspeelt op maatschappelijke trends, en breed gedragen wordt door de gemeenschap
  • Kwalitatief hoogstaande opleiding en organisatie, en duurzame accommodatie
  • Jeugd met talent en ambitie de kans bieden om op niveau bij de senioren te spelen
  • Spelers uit de eigen opleiding vormen de basis van het prestatieve voetbal. Talenten uit de regio, die voetbaltechnisch en als persoon waarde toevoegen, zijn welkom
  • Prestatief niveau wordt bepaald door de draagkracht van de vereniging wat betreft talent, vrijwilligers en budget
  • Verbreding van het sportaanbod naast het voetbal en dit aantrekkelijk maken voor iedereen, jong en oud, vrouw en man

We gaan samen met jullie bouwen aan een mooie toekomst voor de sport en haar beleving in onze gemeenschap.

Bestuur Sportclub Silvolde

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |