Home Arnhem 4A: Alverna op doelsaldo periodekampioen

4A: Alverna op doelsaldo periodekampioen

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Dankzij een overtuigende 6-0 overwinning op Quick 1888 heeft Alverna zaterdag de tweede periodetitel van de vierde klasse A gewonnen. De koploper uit Wijchen veroverde in zeven duels 19 punten, evenveel als Kolping-Dynamo. De ploeg uit Nijmegen won ‘maar’ met 2-0 van Elistha en liep daardoor het periodekampioenschap op twee doelpunten mis.

Alverna versloeg Quick 1888 dankzij twee goals van Rutger Vonk en Twan Franken. Jair Roos en Wouter Kersten waren de overige doelpuntenmakers. De koploper uit Wijchen heeft met nog zeven wedstrijden op het programma een voorsprong van drie verliespunten op Kolping-Dynamo en vier op De Treffers.

Hoewel Kolping-Dynamo in Nijmegen met 2-0 van Elistha won, was het toch een overwinning met een bijsmaak voor de blauwzwarte fusieclub. Koen Fens scoorde uit een strafschop, Timo Teunter scoorde de tweede treffer. Het doelsaldo van Kolping-Dynamo was met 16-3 uiteindelijk net minder dan de 19-5 van Alverna. Wel lijkt Kolping-Dynamo zich via de ranglijst minimaal te plaatsen voor de nacompetitie.

Stand aan kop:
1. Alverna 15.39
2. Kolping-Dynamo 15.36
3. De Treffers 14.32
4. SC Woezik 15.24
5. BVC’12 15.24
6. Beuningse Boys 15.22

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl