Home Achterhoek 5C: Ajax B virtueel koploper, Den Dam stunt tegen Elsweide

5C: Ajax B virtueel koploper, Den Dam stunt tegen Elsweide

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Met de maximale score van 33 punten uit elf wedstrijden leek het een kwestie van tijd voordat Elsweide kampioen van de vijfde klasse C zou zijn, na de winterstop heeft de Arnhemse formatie echter te kampen met blessures, vormverlies en nederlagen. Den Dam zorgde voor een daverende verrassing door op Sportpark Elsweide met 0-1 te winnen dankzij een doelpunt van Roel Klein Obbink.

Ajax B is dankzij de knappe 0-4 overwinning in Pannerden op RKPSC de club met de minste verliespunten. Op papier leek het bezoek van Ajax B aan Sportpark De Pauwengaard een lastige opdracht, de thuisclub is sterk uit de winterstop gekomen en verloor in Pannerden pas eenmaal. De ploeg van Manfred Graven won echter dik verdiend, Martin Rexwinkel scoorde tweemaal voor de titelkandidaat uit Breedenbroek.

Dankzij een 4-1 overwinning op SHE stijgt SVGG naar de derde plaats, de ploeg uit Megchelen won vijf van de laatste zes duels en is van middenmoter inmiddels promotie kandidaat geworden. SDZZ verloor twee kostbare punten in de strijd om de bovenste plaatsen, in Zevenaar eindigde de derby tegen Babberich in een 1-1 gelijkspel.

In de onderste regionen waren er overwinningen voor Eendracht Arnhem en Dierensche Boys. Eendracht Arnhem won met 2-4 bij NVC Netterden, het waren de eerste drie punten in een uitwedstrijd voor de huidige nummer elf van de ranglijst. Dierensche Boys won de kelderkraker van hekkensluiter RVW met 1-0, Bas de Lijster maakte de winnende goal.

Stand aan kop:
1. Elsweide 15.35
2. Ajax B 13.30
3. SVGG 15.28
4. SDZZ 15.28
5. RKPSC 14.27
6. Gelders Eiland 13.24

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl