App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Teruggekeerde doelman Budel belangrijk bij zege NEC op SDOUC

Teruggekeerde doelman Budel belangrijk bij zege NEC op SDOUC

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Hekkensluiter NEC heeft zondag een even verrassende als knappe overwinning op SDOUC geboekt. Op De Eendracht werd het 1-0 voor de nummer dertien van de tweede klasse H door een laat doelpunt van Alper Yaldiz. De van Duno overgekomen aanvaller was net weer fit na een sleutelbeenbreuk.

NEC leek een zekere degradant, maar is aan een wederopstanding begonnen. In november werd thuis al van Beuningse Boys gewonnen en twee weken geleden was het team van trainer Engin Dag in Nijmegen ook al te sterk voor titelfavoriet Grol. De terugkeer van doelman Alessio Budel speelt zeker een belangrijke rol in het verbeterde perspectief. De keeper met een verleden bij de profs van NEC en Go Ahead Eagles vertrok afgelopen zomer naar OSS’20. Bij de derde divisieclub in Oss was er mede door de pittige concurrentie geen speeltijd voor Budel die daarop besloot terug te keren naar Nijmegen en zondag tegen de gevallen titelkandidaat SDOUC al vroeg in de wedstrijd een strafschop hield.

Ondanks een snelle rode kaart voor NEC-verdediger Mohamed Berrabah vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler wist de thuisclub dankzij de late treffer van de in Tiel wonende Yaldiz een strohalm in de strijd tegen degradatie naar de derde klasse te pakken.

Stand aan de onderkant van de ranglijst:
9. OBW 14.19
10. DIO’30 14.16
11. Beuningse Boys 13.13
12. Spero 13.13
13. NEC 14.11

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |