App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws 4D: Remise in topper, winst Loo, GSV’38 en SC Doesburg

4D: Remise in topper, winst Loo, GSV’38 en SC Doesburg

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Koos Roelofs

De topper in de vierde klasse D tussen Angerlo Vooruit en SC Rijnland is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Koploper SC Rijnland was de morele winnaar, de ploeg uit Tolkamer speelde meer dan vijftig minuten met een man minder na een rode kaart voor verdediger Tim Boekhorst. Nadat topscorer Bas Wanders de lijstaanvoerder op voorsprong bracht, zorgde Dieter Witjes voor de verdiende gelijkmaker.

GSV’38 lijkt eindelijk in vorm te komen. De titelfavoriet uit Giesbeek begon dramatisch aan de competitie maar was met 5-0 een maatje te groot van het gehavende ’t Peeske. Binnen tien minuten stond de thuisclub al op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Delano en Senna Cocu.

Aan de onderkant van de ranglijst boekte SC Doesburg een cruciale 6-2 overwinning op hekkensluiter SV Loil dat voor degradatie naar de vijfde klasse moet vrezen. Jelmer de Jong scoorde driemaal voor de thuisclub die door de grootste seizoenzege de aansluiting met de onderkant van de middenmoot heeft hervonden.

Ondanks een vroege achterstand heeft SV Loo de prestigieuze derby van buurman Sportclub Groessen met 2-1 gewonnen. Aanvaller Tom van Slobbe was met twee doelpunten de gevierde man bij de thuisclub die voor de achtereenvolgende wedstrijd wint en zo afstand neemt van Loil in de onderste regionen.

Stand:

 1. SC Rijnland 12.24
 2. Angerlo Vooruit 12.21
 3. SV Kilder 11.20
 4. GSV’38 11.18
 5. Sprinkhanen 11.17
 6. Groessen 12.17
 7. ’t Peeske 11.14
 8. Montferland 9.13
 9. Doesburg 12.13
 10. Loo 11.10
 11. Loil 12.5

 

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |