App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws De Graafschap via De Treffers naar kwartfnale

De Graafschap via De Treffers naar kwartfnale

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

De Graafschap heeft zich dinsdagavond ten koste van De Treffers geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Ruim achtduizend toeschouwers zagen op De Vijverberg de nummer drie van Gelderland met 3-0 winnen van de Gelderse nummer vier.

Voor rust leek De Treffers op weg naar een derde bekersensatie, de Groesbeekse Tweede divisionist was in de eerste helft minimaal gelijkwaardig en kreeg de beste kansen op de openingstreffer. De snelle Vlijter werd tot twee keer toe goed in de diepte in gestuurd en de rechteraanvaller kreeg na een corner misschien wel de grootste kans. De gewenste voorsprong voor De Treffers bleef uit waardoor na zeges op RKC Waalwijk en Cambuur een derde sensatie uitbleef.

Al snel in de tweede helft besliste De Graafschap de wedstrijd dankzij doelpunten van Basar Önal en Giovanni Korte. Brian Campman was namens de bezoekers met een directe vrije trap nog dichtbij een tegengoal, maar invaller Charlison Benschop kopte de derde treffer achter doelman Niels Kornelis: 3-0.

De Graafschap heeft zich nu net als SC Heerenveen en FC Utrecht voor de kwartfinale van de beker geplaatst en heeft met een gunstige loting zelfs uitzicht op meer. Met Spakenburg- Katwijk en ADO Den Haag- Go Ahead Eagles bieden in ieder geval twee van de zeven mogelijke tegenstanders De Graafschap perspectief om het bekerseizoen onvergetelijk te maken. Zoals bij De Treffers.

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |