App Icon

VoetbalGelderland

Home Arnhem ESA weer stap dichterbij kampioenschap (verslag)

ESA weer stap dichterbij kampioenschap (verslag)

door Dennis de Koning
0 reacties

Vandaag stond de topper tussen ESA en VVA Achterberg, respectievelijk de nummers 1 en 2 in de Derde Klasse Oost A, op het programma. Op een goed gevuld Sportcentrum Rijkerswoerd werd er vooraf een minuut stilte in acht genomen voor Joop Kartman (96), de onlangs overleden oud-trainer van o.a. ESA.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was het vooral een gevecht op het middenveld met weinig uitgespeelde kansen en waren een paar afstandsschoten de enige wapenfeiten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd tot in de 29ste minuut een lange bal van achteruit koppend door Javayro Weijman werd verlengd en deze tussen VVA-keeper Wilco Verwoerd en ESA-aanvaller Jean-Willy Mapinga terecht kwam. De ESA-aanvaller kon net met de punt van zijn teen de bal voor Verwoerd we tikken, zag de keeper mistasten en de bal in het doel belanden, 1-0.

Hierna leek VVA Achterberg iets beter in de wedstrijd te komen, zonder echt grote kansen te creëren Het was dan ook ESA-aanvoerder Thom Mutgeert die zelf voor het grootste gevaar zorgde door een voorzet van VVA-aanvoerder Wesley van Merkestein in eigen doel te tikken, maar het was ESA-keeper Dennis Amati die redding bracht. Het was dezelfde Amati die vlak voor rust ook uitstekend ingreep toen de doorgebroken Sander Keulen hem probeerde te omspelen.

Het eerste gedeelte na de rust was het wederom VVA Achterberg dat de iets bovenliggende partij was en een enorme kans voor Keulen net voorkomen zag worden door een perfecte sliding van ESA-verdediger Jarell Lopulalan.

Een kleine 10 minuten later, terwijl het spelbeeld niet veel veranderde, was het opeens 2-0 voor ESA en leek de wedstrijd beslist. Het was een geweldige actie van Mapinga aan de linkerkant van het veld die gevolgd werd door een dito voorzet en deze voorzet werd netjes binnen geschoten door Kevin Katendi.

Het vervolg van de wedstrijd kan vooral als rommelig worden omschreven waar er van beide kanten veel gemopperd werd op scheidsrechter Schuhmacher, die de wedstrijd voor de rest overigens in goede banen leidde. Op de rode kaart die hij trok tijdens een opstootje in de slotfase van de wedstrijd voor Wesley van Beijnum (VVA), na een tikje in het gezicht van Jarell Lopulalan, was ook niets aan te merken.

VVA probeerde het nog door de lange centrale verdediger Nico van Laar naar voren te sturen en lange ballen naar voren te pompen, maar veel gevaar leverde het niet op. ESA-invaller Daan Willemsen was het zelfs die in blessuretijd nog de 3-0 mocht aantekenen.

Met deze overwinning heeft ESA zijn maximale score behouden (36 punten uit 12 wedstrijden) en het gat met naaste belager VVA Achterberg inmiddels vergroot tot 13 punten. Het is dan ook niet meer de vraag of ESA kampioen gaat worden, maar wanneer.

Uitslag: 3-0 (1-0)

1-0   Jean-Willy Mapinga

2-0   Kevin Katendi

3-0   Daan Willemsen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |