App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws Prachtige herstart vierde klasse B

Prachtige herstart vierde klasse B

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Nico Kooij

Na acht competitieloze weken begint de vierde klasse B zaterdag direct met vijf interessante wedstrijden tussen ploegen die elkaars directe concurrent zijn op de ranglijst.

Halverwege de competitie is er een duidelijke afscheiding tussen de top vijf en de rest van de competitie. De top vijf gaat onderling strijden om de titel en bijbehorende promotie naar de derde klasse en de plaatsen twee tot en met vier die normaal gesproken goed zijn voor de drie plaatsbewijzen in de nacompetitie. Met DFS tegen FC Lienden en Excelsior Zetten tegen VV Kesteren staan er direct twee toppers op het programma waarbij het voor de titelambities van het als vierde geklasseerde Lienden en de nummer vijf Kesteren eigenlijk niet geoorloofd is te verliezen. In dat geval hebben we het voorlopig over een top drie en de strijd om plek vier. Het als derde geklasseerde De Paasberg is dit weekend vrij.

Voor de resterende zes ploegen is maar één positie belangrijk: plek zes. Die positie betekent handhaving, een eindklassering op de onderste vijf posities levert degradatie naar de nieuwe vijfde klasse op. Opvallend genoeg staan er rechtstreekse duels tussen de nummers 6 en 7 (Arnhemse Boys- SDOO), de nummers 8 en 9 (Dodewaard- Zuid Arnhem) en de nummers 10 en 11 (Uchta-SVHA) op het programma zodat er de nodige ontwikkelingen op de ranglijst te verwachten zijn.

 

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |