App Icon

VoetbalGelderland

Home Laatste Nieuws VV Beesd en RVV Rhelico dichtbij fusie

VV Beesd en RVV Rhelico dichtbij fusie

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

VV Beesd en RVV Rhelico hebben een belangrijke stap in het fusieproces gezet. Beide clubs uit de gemeente West Betuwe komen uit in de zuidelijke vierde klasse E van het zaterdagvoetbal en willen in de zomer van 2024 volledig gefuseerd zijn. Onderstaande verklaring van de besturen van beide clubs geeft inzage in de status van het fusieproces:

 

Afgelopen maandag en woensdag zijn jullie op de informatie avonden bij vv Beesd en rvv Rhelico geïnformeerd over de aankomende fusie. Samen werken we aan een mooie, grote, sportieve en gezellige voetbalvereniging voor de regio. Dit bericht is bedoeld voor wie er niet bij was, of wie nog graag de zaken terug leest.

Jeugdafdeling

De jeugdteams spelen en trainen sinds het begin van dit seizoen samen en dat gaat ontzettend goed. Feitelijk is daarmee de jeugd al gefuseerd. Een groot compliment aan de mensen die zich hiervoor ingezet hebben, en aan de trainers en jeugd zelf!

Senioren

Eigenlijk gaan we met de senioren hetzelfde doen als met de jeugd: samen trainen en spelen, onder een naam. Dat heet bij de KNVB een Samenwerkende Senioren Afdeling (SSA). Voor 1 juni moeten we bij de KNVB dit verzoek indienen, en dan spelen de senioren in het nieuwe seizoen ook geheel samen. Hierbij is er ruimte voor vriendenteams, voor senioren die graag met hun huidige teamgenoten willen blijven spelen. Het eerste en tweede elftal wordt een gezamenlijke opstelling.

Nieuwe Naam

In februari schrijft de fusie commissie een prijsvraag uit voor de nieuwe naam van de nieuwe vereniging. Hier hopen we op veel goede en leuke inzendingen van alle leden. De beste drie toetsen we onder andere bij de KNVB. Uit die drie mogen jullie dan allemaal kiezen. De winnende naam gebruiken we vanaf het nieuwe seizoen.

Tenues

We gaan nieuwe clubkleuren voor de nieuwe tenues ontwikkelen. De fusiecommissie gaat dit oppakken. De doorlooptijd is namelijk erg kort. Niet alle kleuren en combinaties zijn mogelijk en toepasbaar. De fusiecommissie komt zo spoedig mogelijk met een voorstel.

Echte fusie

Een volledige fusie, met nieuwe statuten, nieuw bestuur en alles wat daarbij komt kijken, voorzien we 1 juli 2024. Volgend jaar zomer dus. De aanvraag voor zo’n fusie moet bij de KNVB aan een hoop eisen voldoen, en moet voor 1 mei zijn ingediend. Dat halen we niet dit jaar al. Maar voor jullie als leden is het samen trainen, spelen en leuke activiteiten ondernemen veel belangrijker. En dat gaan we dus doen vanaf komende zomer, vanaf het nieuwe seizoen.

De fusie commissie

Omdat de beide besturen gewoon nog de beide clubs runnen, hebben zij vier mensen gevraagd de fusie aan te sturen. Dat zijn Patrick Kemker, Peter Boskaljon, Henk Versteegh en Wendy de Wild.

De komende tijd

Er is nog een hoop te doen, en dus gaan we jullie de komende maanden geregeld informeren via de mail en de website. Niet alles is al bepaald of besloten – we kunnen dus nog niet alle vragen beantwoorden. Maar voel je vrij vragen te stellen. Dat kan gewoon via info@vvbeesd.nl en info@rvvrhelico.nl.

Met sportieve groet

De besturen van v.v. Beesd en rvv Rhelico

De fusie commissie

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |