Home Arnhem Marco van Ginkel terug bij Vitesse

Marco van Ginkel terug bij Vitesse

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Marco van Ginkel speelt de komende anderhalf jaar weer bij Vitesse. De 30-jarige middenvelder werd op de valreep overgenomen van PSV en is na Oroz, Isimat-Marin en Pröpper de vierde tussentijdse versterking voor het team van trainer Phillip Cocu.

Van Ginkel kwam in 2003 van Valleivogels naar Vitesse en doorliep de Arnhemse jeugdopleiding om in 2010 in de uitwedstrijd tegen RKC zijn debuut in de hoofdmacht te maken. Voordat hij in 2013 een transfer naar Chelsea maakte, speelde de dynamische middenvelder 111 officiële wedstrijden voor Vitesse waarin hij 23 keer trefzeker was. Ook debuteerde Van Ginkel in die periode voor het Nederlands elftal en werd hij gekozen tot Talent van het Jaar.

Mede door een aantal ernstige knieblessures werd de periode van Van Ginkel bij Chelsea geen onverdeeld succes. De middenvelder speelde behalve bij Chelsea ook bij AC Milan, Stoke City en PSV en kwam tot acht interlands voor het Nederlands elftal.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 | JeugdVoetbalUitslagen.nl