Home Arnhem Herstart 4C zaterdag met absolute topper

Herstart 4C zaterdag met absolute topper

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties Foto: Dennis de Koning

Acht weken na de laatste wedstrijden en met een club minder begint de vierde klasse C zaterdag aan de tweede competitiehelft. Op de eerste speeldag van 2023 staat met de topper tussen Fortissimo en Harskamp direct een cruciale wedstrijd op het programma.

De strijd om het kampioenschap van 4C gaat tussen koploper Harskamp, Fortissimo en Rood-Wit’58. De lijstaanvoerder uit Harskamp is bezig aan een ongekende zegereeks van tien duels en verloor alleen op de eerste speeldag. Op het eigen Sportpark ’t Meulenveld was Fortissimo toen met duidelijke cijfers de baas: 0-4. Harskamp zal niet alleen uit zijn op sportieve revanche, de koploper kan bij winst de voorsprong op Fortissimo op vier punten brengen. Beide ploegen verloren zaterdag hun laatste oefenwedstrijd van een derdeklasser. VVA Achterberg was met 5-2 te sterk voor Fortissimo. Blauw Geel’55 won met 2-0 van Harskamp.

Rood-Wit’58 zal de topper in Ede met extra interesse volgen. De club uit Veenhuizerveld staat met twee punten achterstand op Harskamp op de derde plaats, maar won al wel de eerste periodetitel. Rood-Wit’58 speelt uit tegen WVV Wageningen, de nummer zes van de ranglijst.

Subtoppers SDS’55 en Stroe zullen het eerste duel na de winterstop ook direct met een resultaat willen beginnen. Enerzijds vanwege het onderlinge duel om de vierde plek dat normaal gesproken goed is voor nacompetitievoetbal, anderzijds om uit de buurt te blijven van plek zeven en degradatie naar de vijfde klasse. SDS’55 speelt thuis tegen VV Barneveld, de oude club van trainer Gerwin Dekker van de club uit Wekerom. Een prestigestrijd en voor de bezoekers uit Barneveld bovendien belangrijk in de strijd om plek zes. Stroe gaat op bezoek bij Ede/Victoria.

Omdat Wodanseck zich halverwege vanwege personele problemen terugtrok, bestaat de competitie nog maar uit elf clubs en staan er nog maar tien duels per team op het programma. De nieuwe hekkensluiter CHRC is daardoor dit weekend vrij. In Renkum staat tenslotte nog de interessante ontmoeting tussen Redichem en GVC op het programma. Beide clubs staan met een achterstand van vijf punten op Wageningen op de gedeelde achtste plek en hebben dringend drie punten nodig in de jacht op de belangrijke zesde positie.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |