App Icon

VoetbalGelderland

Home Scheidsrechter Jan Blaauw Rubriek scheidsrechter (13): FC Bergh 2- Warnsveldse Boys 2

Rubriek scheidsrechter (13): FC Bergh 2- Warnsveldse Boys 2

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

KNVB-scheidsrechter Jan Blaauw fluit regelmatig op zondag wedstrijden in het amateurvoetbal en geeft de lezers van Voetbal Gelderland met een knipoog een inkijkje in de belevenissen van een fluitende liefhebber.

28 januari 2023: FC Bergh 2- Warnsveldse Boys 2 (1-3)

Ontvangst scheidsrechter: Deze wedstrijd op zondagochtend was de tweede dit weekend. Na een ritje door Duitsland kwam ik aan in ‘s-Heerenberg waar geen ontvangstcomité was maar wel een vriendelijk iemand die mij voorzag van een kopje koffie.

Kleedkamer: Ik had de koffie op en had nog steeds niemand gezien van de thuisspelende vereniging dus ik vroeg achter de bar waar de kleedkamers waren. Eenmaal bij de kleedkamer aangekomen, kwam er een speler mij een balletje brengen. De kleedkamer zag er trouwens perfect uit, evenals het complex.

Wedstrijd zelf: In een gelijk opgaande wedstrijd tussen de tweede elftallen van FC Bergh en Warnsveldse Boys en na een drinkpauze in minuut 30 bij 2 graden boven nul (waarschijnlijk nadorst) gingen we rusten bij een 0-0. Na rust kwamen we het veld op en dacht ik: ik zal wat meer toe laten. Dit kwam het spel ten goede, het spel werd wat sneller en er werden wat meer foutjes over en weer gemaakt. Voetbal is een spel van fouten en helaas voor een uitstekend keepende keeper van FC Bergh ging net hij in de fout bij de 0-1. Waarna de koppies wat gingen hangen bij de thuisploeg en waar de bezoekers dankbaar gebruik van maakten en uitliepen naar een 0-3 voorsprong. De uiteindelijke 1-3 viel nog in blessuretijd, een leuke pot om te fluiten op een prima kunstgrasveld.

Kantine: Te modern, geen sfeer. Wat wel mooi is, is dat de kantine uitkijkt op de twee kunstgrasvelden.

Derde helft: Met de mannen van de thuisploeg nog even een biertje gedaan en wat over de wedstrijd nagepraat. Als teamuitje gaan ze naar Valencia. Ik zeg: veel plezier daar mannen! En ik spreek uit ervaring: what happens in Valencia stays in Valencia!

Consumptie/snack van de club: Kopje koffie vooraf, een kopje thee in de rust, een biertje en een balletje gehakt na de wedstrijd.  Ik zeg prima verzorgd 👍

Tip van de scheids: Maak de kantine wat gezelliger!

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |