Home Arnhem Davy Pröpper keert terug als profvoetballer bij Vitesse

Davy Pröpper keert terug als profvoetballer bij Vitesse

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Davy Pröpper heeft een contract tot medio 2024 bij Vitesse getekend. De 19-voudig international trainde vanaf eind november mee met de hoofdmacht van Vitesse en speelde al vriendschappelijke wedstrijden tegen PEC Zwolle en Jong PSV.

De 31-jarige Arnhemmer besloot een jaar geleden per direct met voetballen te stoppen, maar heeft nu besloten toch terug te keren als profvoetballer. Davy Pröpper speelde in de jeugd van VDZ en Vitesse en maakte in 2015 na 133 wedstrijden in de hoofdmacht van Vitesse een transfer naar PSV. Na een kampioenschap en twee seizoenen in Eindhoven maakte de technisch begaafde middenvelder een transfer naar Brighton Hove & Albion waar hij meer dan honderd wedstrijden in de Premier League speelde om in 2021 weer terug te keren bij PSV.

Met zijn rentree bij Vitesse is niet alleen de cirkel voor Pröpper rond, het is ook een zeer wenselijke kwaliteitsinjectie voor het team van trainer Phillip Cocu in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Middenvelder Tronstad viel woensdag tegen FC Twente (2-2) geblesseerd uit, waardoor de rentree van de Arnhemse international extra welkom is.

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |