Home Achterhoek Dubbelslag lonkt voor VV Scherpenzeel

Dubbelslag lonkt voor VV Scherpenzeel

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

VV Scherpenzeel kan zaterdag op het eigen Sportpark De Bree-Oost de eerste periodetitel van de zuidelijke eerste klasse D veroveren. Het elftal van trainer Koen Janssen heeft aan een gelijkspel in de topper tegen eerste achtervolger LRC Leerdam voldoende om zich tot periodekampioen te kronen.

Voor Scherpenzeel is het kampioenschap echter belangrijker dan de eerste periodetitel. In de strijd om de titel en promotie naar de Vierde Divisie levert een overwinning zaterdag een ‘Vorentscheidung’ op. Bij een driepunter van Scherpenzeel komt LRC Leerdam op zeven punten achterstand, DTS Ede en DZC’68 volgen al op negen verliespunten van de koploper.

Na de onverwachte degradatie uit de Hoofdklasse heeft Scherpenzeel geen concessies aan de kwaliteit van de selectie gedaan. Het team van trainer Janssen is een mooie mix van ervaring en individuele klasse met genoeg scorend vermogen en een hoge ondergrens. Acht van de tien gespeelde wedstrijden leverden een overwinning voor Scherpenzeel op, alleen tegen Sliedrecht (3-3) en Duno (2-2) werden punten verspeeld, in beide gevallen door een tegentreffer in de absolute slotfase. Met de meeste gescoorde doelpunten en minste tegentreffers lijkt een overwinning van zaterdag op het sterke LRC Leerdam niet alleen een zege voor de periodetitel maar vooral een voorbode op het naderende kampioenschap.

 

Gerelateerde artikelen

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |