App Icon

VoetbalGelderland

Home Betaald VoetbalVitesse Update Vitesse over status Gelredome

Update Vitesse over status Gelredome

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Onderstaande verklaring heeft Vitesse donderdag op de website gepubliceerd over de status van het dossier Gelredome bij de Arnhemse club.

Naar aanleiding van een op donderdagochtend verschenen publicatie krijgt Vitesse veel vragen over de situatie omtrent de aflopende huurovereenkomst voor het stadion. In de desbetreffende publicatie staat reeds een reactie van Vitesse, maar we hechten er waarde aan om nog meer duiding te geven bij de gang van zaken. 

Vitesse is op de hoogte van de regelgeving en het feit dat betaald voetbalclubs, conform de licentie-eisen van de KNVB, voor 1 maart dienen aan te geven in welk stadion zij het volgende seizoen zullen voetballen. Onze situatie is uiteraard ook bekend bij de voetbalbond.

Zoals bekend is in september 2018 het huidige (onder)huurcontract van GelreDome opgezegd, waardoor de overeenkomst per 1 oktober 2023 zal aflopen. Tegelijkertijd heeft Vitesse aangegeven om met ingang van die datum terug te vallen op haar eeuwigdurend speelrecht. Ten grondslag aan de opzegging lagen de in de ogen van Vitesse onredelijke huurvoorwaarden – momenteel bedraagt de huur ruim 2,15 miljoen euro per jaar, terwijl de huurovereenkomst Vitesse zeer beperkte exploitatiemogelijkheden biedt – en de structurele impact hiervan op de financiële huishouding van Vitesse.

Zonder opzegging zou de overeenkomst met niet-marktconforme voorwaarden stilzwijgend met maar liefst twintig jaar verlengd worden, tot 1 oktober 2043 (en daarmee ook niet meer gelijk lopen met de hoofdhuurovereenkomst). Op zoek naar een oplossing met de stadioneigenaar en de (aan Vitesse) verhurende partij hebben wij ons vanaf het eerste moment constructief opgesteld. Vooralsnog helaas zonder redelijke huurafspraken en zonder succes. Ook in de afgelopen maanden zijn we hard blijven werken om overeenstemming te bereiken over een oplossing. Dat is helaas (nog) niet gelukt, maar ook nog lopende.

Voor de langere termijn loopt er reeds een procedure over het eeuwigdurend speelrecht, waarbij voortzetten van het spelen in GelreDome de inzet is. Daarop vooruitlopend wordt er een kort geding aangespannen om tijdens deze procedure – en dus ook na 30 september 2023 – in GelreDome te kunnen blijven voetballen. Vitesse vertrouwt op een positieve afloop.

Gedurende de (juridische) trajecten kan Vitesse verder niet inhoudelijk reageren. Wat we wel willen benadrukken: wij onderkennen en voelen de urgentie van deze kwestie en doen er alles aan om (zo snel mogelijk) de juiste oplossing te vinden. Met als onveranderd uitgangspunt dat Vitesse in GelreDome en Arnhem thuishoort.

Bron: Vitesse.nl

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |